Türkiye Barolar Birliği, 12 baronun olağanüstü genel kurul talebini reddetti.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklandıktan 3 gün sonra tahliye edilen damadı Ekrem Yeter’in beraat etmesine ilişkin kararın gerekçesi açıklandı.
Antalya'da Sekiz katlı bir apartmanın en üst katında oturan dört kişi ölü bulundu. Evdeki cesetlerin Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek'e (38) ile çocukları Ceren Şimşek (9) ve Ali Çınar Şimşek'e (5) ait olduğu tespit edildi.
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının düğünü nedeniyle uzun süre trafiğin kesilmesine tepki gösteren Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu darp eden Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında soruşturma izni vermeyen İstanbul Valiliği'nin kararını kaldırdı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un kardeş şehirlerinden Berlin’de, duvarın yıkılışının 30. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Eyalet Meclisi’nde belediye başkanları oturumunda konuştu.
Nadira Kadirova dosyasında çok önemli bir gelişme yaşandı. Aile avukatı Öztürk, “Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen rapora göre, Nadira Kadirova’nın elindeki swap izinde, atış bulgularına rastlanamadığı belirtiliyor. Bu izler birkaç saat içinde alınmış” dedi.
FETÖ soruşturmalarında siyasi iktidara yakın kişilerin tahliye edilmesi üzerine daha önce FETÖ ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle üç yakını için savcılığa suç duyurusunda bulunan ve tanık olan Nuri Başkapan, yargının siyasi kararlar verdiğini belirterek tanıklıktan çekildi.
İstanbul Avcılar'da okul bahçesinde bir kız öğrenciye çarparak ölümüne neden olan servis aracı sürücüsü "kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sürücü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanya direktörü Necati Özkan’ın yerel seçim sürecini yazdığı ve tartışılan "Kahramanın Yolculuğu: Yeni Nesil Siyasetin Zaferi" isimli kitap hakkında açıklama yaptı.
İstinaf Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Man Adası" iddiaları nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Bostancı-Dudullu metro hattı inşaatında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerin ailelerini yalnız bırakmadı.
Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi etkinliğe katılmak için Almanya'ya gitti.
Berlin Duvarı’nın yıkılışının 30. yıl dönümü etkinlikleri için davetli olarak dün bu Berlin'e giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uçaktan iner inmez Almanya’daki temaslarına başladı.
Van-İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan ve eş başkan Şehzade Kurt, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Giresun’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’a dair Trabzon Adli Tıp’ın hazırladığı raporda çarpıcı bir detay fark edildi. Trabzon Adli Tıp’ın 2018’de hazırladığı rapora göre, Rabia Naz’ın tırnaklarından erkek DNA’sı çıktı.
Nadira Kadirova’nın cesedindeki ikinci delik iddiasının ortaya atılmasının ardından, morgda çekilmiş fotoğraflarına ulaşıldı. İddiaya göre fotoğraflarda, genç kadının koltuk altında bir delik daha olduğu görülüyor.
Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın yönettiği programa katılan avukat Fatih Atalay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in FETÖ lideri Fethullah Gülen'le fotoğrafının olduğunu ileri sürerek bir fotoğraf gösterdi. Fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dindar bir gençlik, dindar bir nesil” söyleminin arkasından oy desteği çıktı. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) seçimler öncesinde Erdoğan’ı “Aynen Devam” başlıklı kampanya ile destekledikleri raporlara yansıdı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Türkiye Diyanet Vakfı’nın bütçesi de katlandı. Vakfın, 2018 yılı gelirleri 2014 yılına oranla yüzde 116 arttı. Vakfın, ‘Amaca Yönelik Giderler’ kalemine kaydettiği 901,8 milyon TL’lik harcamanın detayları ise mali tablolara yansıtılmadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 81. yıldönümünde özel bir etkinlikle anıyor.