loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti'den 'AKP ile ittifak' açıklaması

İYİ Parti'den 'AKP ile ittifak' açıklaması
Tarih: 21.11.2019 - 15:30
Kategori: Siyaset

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın 'AKP ile ittifak' sözlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekli Lütfü Türkkan'ın 'AKP ile ittifak' sözlerine değinerek, "Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır" dedi.

"Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir" ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

"İYİ Parti, Türkiye’yi yönetmek için yola çıkmış bir siyasi harekettir. Temel amacımız, iyileştirilmiş parlamenter sistem ile Türkiye’yi 21. yüzyılın yarışan ülkeleri arasına katmaktır.

Bu çerçevede Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır.

Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir.

Memleketin bugün içinde bulunduğu ağır şartlar, partimizce mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görülmektedir. Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir.

Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsaade edemeyiz.

Bu, seçmenimize olduğu kadar devletimize ve milletimize olan sorumluluğumuzun da gereğidir."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları