loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Partili Özdağ'dan Göreme Vadisi kararına sert tepki

İYİ Partili Özdağ'dan Göreme Vadisi kararına sert tepki
Tarih: 23.10.2019 - 16:57
Kategori: Siyaset

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ “Altın madeni için Kaz Dağları’nı katledenler Göreme Vadisi’ne de aynısı yapacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Göreme Vadisi’nin milli park olmaktan çıkarılmasına İYİ Parti’den sert tepki geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’a ihanet ettik ben de bundan sorumluyum” sözlerini hatırlatarak, Erdoğan’ın şimdi de bir milli parkın yok edilmesi için karar aldığını belirtti. 

Ümit Özdağ'ın Göreme Vadisi'nin milli park statüsünün kaldırılması ile ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle:

"UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve on binlerce yılda oluşan jeolojik miras Göreme Vadisi’nin milli park statüsü, 22 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Saray Rejimi tarafından  33 yıl sonra kaldırıldı.

Ülkemizin turizm potansiyelinin mevcut iktidar tarafından yeterince  iyi kullanılmadığı göz önüne alındığında Göreme Vadisi  gibi benzersiz ve olağanüstü çevre güzellikleri ile her yıl yüzbinlerce turist çeken bir bölge hakkında böyle bir karar alınması asla kabul edilemez. Bu karar Göreme Vadisi’nin tahrip edilmesine giden süresi başlatacaktır. “İstanbul’a ihanet ettik ben de bundan sorumluyum” diyen Erdoğan şimdi de bir milli parkın yok edilmesi sürecini başlatan karar aldığı görülmektedir.

Resmi rakamlara göre Ocak-Haziran 2019 arasındaki 6 aylık dönemde 2 Milyon 206 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Göreme bölgesi alınan bu kararla başına gelebilecek olumsuz gerekçeleri tahmin etmekte zorlanıyorum.

Kaçak yapılaşma sonucunda Trabzon’da Uzungöl’ün başına ne geldiyse Göreme Vadisi’nin başına da aynısı gelecektir.

Melik İzzeddin tarafından 1335 yılında yapılan Van Gevaş’taki Halime Hatun Kümbeti’nin yanına TOKİ yapan zihniyet, Göreme Vadisi’ne de aynısını yapacaktır.

300 odalı yazlık saray yapılması için Okluk Koyu’nun başına ne geldiyse Göreme Vadisi’nin başına da aynısı gelecektir.

Altın madeni için Kaz Dağları’nı katledenler Göreme Vadisi’ne de aynısı yapacaktır.

Saray Rejiminin doğa varlıklarını katletme konusunda sicili  kabarıktır. Eğer Nevşehir halkı ve Türk milleti izin verirse, aynı şey Göreme Vadisi’nin de başına gelecektir.

Milli Park Statüsü’nün kaldırılması kaçak yapılanmaların da önünü açacaktır.

Ve sonrasında yaptığı her büyük hatada olduğu gibi Cumhurbaşkanı  Erdoğan’dan şu sözleri işiteceğiz: “Kandırıldık!”

Türk Milleti ve Nevşehir halkı  kandırılmayı kabul etmemektedir."


 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları