loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz

Kılıçdaroğlu: Bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz
Tarih: 26.11.2019 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Bütün Türkiye'ye bir sözüm var: Benim siyasetten özel bir beklentim yok. Tek hedefim var. Memlekette herkes huzur içinde yaşasın istiyorum. Ben ve arkadaşlarım herkesin sorunlarına talibiz. Sorunları çözmek istiyoruz. Sorunu olan bir ülke geleceğe güvenle bakamaz. 17 yıldır görevini yapmayanlara 'yeter artık' diyeceğiz. Mücadeleyi beraber yapacağız. Gücü halktan alacağız. Hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımın oyuna talibim. Beni iktidar partisinin ve destek verenlerin güttüğü partileri gibi görmeyin. Benim olnar gibi bir anlayışım yok. Halkla beraber yönetmek istiyorum. Bu nedenle herkesin oyuna talibim diyorum. Hangi inançtan, yaşam tarzından olursa olsun 82 milyonun oyuna talibim. CHP ailesi olarak çözmekte kararlıyım. 
-Bizlere kumpas kuruyorlar. İsterseniz Çin Seddi'ni getirin yıkıp geçeceğiz. Sanıyorlar ki CHP geri adım atacak. Haklıyız. Kumpas kuracaksın, bir sürü laf edeceksin. Laf edeceksen karşıma geleceksin. Bir sürü televizyonun var. Ben makul bir insanım, korkulacak biri değilim. Makul sorular soracağım, hangi soruyu sorsun samimi olarak yanıt vereceğim. Arkamdan laf ediyor, gel karşıma konuşalım. Bir ordu olarak gel, tek başıma çıkacağım. 
-AK Parti'ye oy veren kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bir partiye kumpas kurmak, dedikodu üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Memleketin dünya kadar derdi var. O sorunları çözeceğine CHP ile uğraşıyor. Önündeki en önemli sorun olarak bizi görüyor. Sen kim oluyorsun da ağzına bizi alıyorsun. CHP'yi kuran kadrolar Kuvayı Milliyecilerdir. Biz onların mirasçısıyız. Biz her düşünceye, her inanca, her yaşam tarzına saygılıyız. Parlamentoda bir tartışma olmuş. Bunu diline doluyor. Bizim grup başkanvekili başörtülü nasıl haddini bil, dersin diyor. Sonra bizim grup başkanvekilimiz özür diliyor, AK Parti grup başkanvekili kabul ediyor özrü. Bitmiş olay. Hala başörtüsünden bir şey devşirebilir miyim diye uğraşıyor. Devşiremezsin. Kadın grup başkanvekilini, başörtüsü mü aklı mı temsil ediyor. Bunu anlama yeteneğine sahip değil. Kadın kadındır. Hepimiz saygı duyacağız.
-Haluk Bilginer hepimizin gururu oldu. Sinemamamızın ve tiyatromuzun en önemli aktörlerinden birisi. 47. Uluslararası Emmy Ödül Töreninde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Diziyle aldı ödülü. Dizideki yönetmene, senaryoyu yazana, teknik ekibi hepsini kutluyorum. 
-EYT'liler hakkına sahip çıkıyor. Erdoğan İskandinav ülkeleri erken emeklilikte battı diyor. İskandinav ülkelerinde kişi başına gelir 70 bin lira. Haberi yok ki. Seçimi kaybetsem de olmaz bu iş diyor. Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum, zaten kaybedeceksin. Düne kadar kaybetmek kelimesini ağzına almazdı. Görüyor. Abbas yolcu, gidecek.  (EYT'lilere) Sizin sorununuzu çözeceğim, hiç endişelenmeyin. 
-Kadına karşı şiddete karşı çıkmamaız lazım. Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Kadınlarımızı eşlerimiz, annelerimiz, çocuklarımız, bacılarımız diye tanımlarız. Bunlar alın teri dökenlerdir. Kadın sıradan bir kişi değildir. Yaşamıyla, görgüsüyle, dünyaya bakışıyla topluma sınıf atlatan kişidir. Dilimizi anneden öğreniriz. Sevgiyi, yaşamayı, gözyaşını kadından öğreniriz. Sorunlarını olan, şiddete uğrayan, çocuğumu nasıl doyuracağım diye düşünene kadınlar var. Akşam pazarlarında yiyecek arayan kadınlar var. Kadınlar dünyada saygı dıyulan kişilerdir. 
-İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2019'da 299 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre de 2019'da 388 kadın hayatını kaybetti. Şiddeti azaltmanın yolu erkeğin eğitiminden geçer. Toplumun her alanında eşit yurttaş olarak çalışması gerektiğini anlatmamız gerekir. Kadına şiddet uygularsanız, öldürürseniz, pencereden atarsanız buna karşı çıkmamız lazım. 
Bütün kadınlar kadına yönelik şiddeti protesto etmek için meydanlara çıktılar. Taksim'e Beyoğlu'ndan geliyorlar. Ellerinde pankartlarla... Biber gazı ve plastik mermilerle dağıtılıyorlar. Bu talimatı kim verdiyese görevden alın. Ellerinde bomba mı silah mı vardı? Kadın karşı şiddete karşı çıkacağız bu bizim görevimiz. 
-Öğretmenlik dünyanın bütün toplumlarında diğer mesleklerden farklı bir yere sahiptir. Öğretmen sevgiyi, sorgulamayı, dünyayı öğretir.  
Bir toplumunu geri bıraktırmak istiyorsanız yapacağını tek şey var: Eğitim sistemini bozmak. Osmanlı niye battı? Halkın yüzde 90'ı okuma yazma bilmiyordu. Öğretmen bütün çabasını öğrenciye veriyorsa mükemmel öğretmendir. Öğretmen ay başını nasıl getireceğim diye düşünmemeli, enerjisini çocuğa vermeli. Almanya'da öğretmenin aldığı maaşın yüzde 35'ini veriyoruz burada. Bizim öğretmenlerimiz Meksika'daki öğretmenlerden yüzde 46 daha az alıyor. 2002'de 9'un birinde olan öğretmen aylığıyla 17 çeyrek alabiliyordu. Bugün 8,5 çeyrek alabiliyor. Eşit işe eşit ücret diye evrensel bir kural vardır. Bir öğretmen çocuklarımıza ders veriyorsa onu farklı kalıba sokmamalıyız. Kadrolı öğretmenler var. Bir de sözleşmeli öğretmenler var. İş güvenceleri yok, daha düşük maaş alıyorlar. Sayıları 103 bin civarında. Bir de ücretli öğretmenler var. Bunlar en garibanları. 90 bin civarında sayısı. Aldığı aylık açlık sınırının altında. AK Parti iktidarının ülkeyi getirdiği yer budur. Bir de atması yapılmayan öğremtenler var. Bunların sayısı 700 bin. AK Parti geldiğinde sayıları 68 bindi. Rehabilitasyon öğrtemenleri var. Enflasyondan sonra bu öğretmenlere daha az ödeme yapılıyor. Bir de KHK'lı öğretmenler var. Sayıları 35 bini aştı. Bu dertleri siz yaşıyorsunuz. CHP size ne vededecek, 11 madde halinde sunacağım.
1-Öğretmenleri 657 sayılı kanundan çıkaracağız. Öğretmenler için meslek kanunu çıkaracağız.
2-Seçimler öncesinde de sırasında da 3600 ek gösterge verilmesini savunmuştuk. Söz verdiler, biz de vereceğiz, dedielr. Ek göstergeyi unuttular. Öğretmen arkadaşlarım sizi baş tacı yapacak olanlar, 3600 ek göstergeyi verecek olanlar bizleriz.
3- 24 Kasımlarda öğretmenlere birer aylık ikramiye vereceğiz. 82 milyondan kimse çıkıp da öğretmene para vermeyin demez.
4- Sözleşmeli, ücreli, kadrolu öğretemen ayrımını bitiriyoruz. Eşit işe eşit ücret vereceğiz.
5- Öğretmen açığı var okullarda. 3 alanda devlet, açığı kabul etmez. Biri eğitim, diğeri güvenlik, üçüncüsü sağlık. 
6-Taşımalı eğitime son vereceğeiz. Haberlerde görüyorsunuz baba sırtına almış çocuğu okula götürüyor. Nerede çocuk varsa orada okul olacak. Öğretmen Türkiye coğrafyasına ne kadar yayılırsa o kadar aydınlanma olur. 
7-Öğretmenlere insan onuruna yakışır bir maaş vereceğiz. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. 
8-KHK ile atılan öğretmenler var. Beraat edilenleri, haklarında takipsizlik verilenlere bıraktırılan yerden eğitime devam et diyeceğiz.
9-Özel okullara çocuğunu gönderen bedelini öder. Milli Eğitim'e ayrılan paranın tamamı devlet okullarına ayrılacak.
10-Birleştirilmiş sınıf uygulamasını kaldıracağız. Okulsa okulu süratle yapacağız. Para yok diyeceklerdir. Bu kardeşiniz eski bir maliyecxi. Para nerde nasıl bulunur bunu ben bilirim. Bu konuda mütevazi değilim. 
11-Okul aile birliklerine yasal statü kazandıracağız. ,
 
Öğretmen arkadaşlarıma sesleniyorum bu kadar ayrıntılı vaat listesini öğrtemenlerin önüne CHP'den başka hiçbir siyasi parti koymamıştır. Oturup sorunları birlikte çözeceğiz.
-Toplumun her kesiminin sorunu var. 3. tarım ve orman şurası yapılmş Sarayda yapılmış. Benim için buğdayı tanımaz demiş. Ben bilirim de senden emin değilim. Ben ekmek yiyorum sen badem unuyla besleniyorsun. Toprağa basarken galoş giydi.
Vatandaşa yanlış bilgi veriyor. 2002'de kişi başına buğday üretimi 294 kg. 2018'de 244'e düştü. Erdoğan'ın bundan haberi yok. Pararlel devlet kurmuş. Paralel ne bilgi verirse onları konuşuyor. 
2002'de 93 milyon dekar alanda buğday ekimi vardı. 73 milyon dekara düştü. Ülkesini temsil eden zat vatandaşa doğru bilgi vermiyor.
Çiftçilere 137 milyar tarımsal destek sağladık diyor. 140 milyar verildi, onu da bilmiyor. Devleti yönetiyor. 
Çiftçiye bugüne kadar 317 milyar ödenmesi gerekirdi. Çiftçinin haline git bak bakalım.Tarlaya giderken galoşla giriyor çiftçinin evine panzerle girer herhalde. 
-İzmir'de bir tesisi hizmete açıyoruz. Bir kadın geldi çocuklarım aç ne olursunuz iş verin, diye ağladı. Böyle bir tabloyu saraydakiler biliyorlar mı? İşiz bir babanın çocuğuna harçlık vermediğini, bunun babanın ruhunda nasıl deprem yarattığını biliyorlar mı?
Eskiden ülkemizde çalışma çağına gelen nüfusun bir kısmı iş aramadığı için istatistiklere girmiyordu. Şimdi herkes iş arıyor, diyor beyefendi. İşsizliğin sorumlusu da işsizler oldu. Bunlar ülkeyi yönetiyorlar. 
17 yıldır ülkeyi yönetenler cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliğinden sorumludur. 
İşsizlere sesleniyorum. Sandığa gidildiğinde bunlara oy verirsen iki elim yakanda olur. 
-Aralık ayı geliyor. Asgari Ücet Komisyonu toplanacak. Bunlar vergiye, harçlara yüzde 22.58 zam yaptılar. Demek ki asgari ücret görüşmelerinde yüzde 22.58 zam yapmaları lazım. Refah payından da vermeleri lazım. Bunun takipçisi olacağım. Havuz medyası kumpas işiyle uğraşırken Evrensel gazetesi bir haber yaptı: "Belediyeden iş istedi kolu kırıldı" diye. İş istiyorsunuz güvenlikçiler dövüyor. Böyle bir olay CHP'Li belediyede olsa bütün havuz medyası günün 24 saati verirdi. Şimdi kim veriyor? Vermiyorlar. Oturup CHP'yi günlerdir tartışıyorlar. Tartıştın da ne oldu? CHP kapı gibi duruyor. Vatandaşın derdiyle ilgileneceğiz. İcra dairelerinde 21 milyon dosya var.
Aylık geliri 673 TL'nin altında olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin 283 kişi. Saraydakilere söylüyorum 673 lirayla 1 gün geçin. 1000 TL'nin altında emekli aylığında aylık alanlar... SGK sitesinden 2019 eylül ayı... 874 bin 643 kişi. Söyle Erdoğan ben mi sen mi milleti kandırıyorsun?
Paralel devlet olduğu için bilmiyor. Yukarda ayrı bakanlar var aşağıda ayrı bakanlar var.
Rakamlar vereceğim. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarım için açıklayacağım. 2019'un 10 ayında saniyede TL cinsinden 3 bin 362 TL. Dolar bazında 596 dolar. 1 dakikada TL cinsinden 201735 TL fazi ödeniyor.35768 dolar dolar bazında. 1 saatte ödenen faiz 12 milyon 104 bin 140 TL. 1 günde ödenen faiz 290 milyon 499 bin 365 TL. 1 ayda ödenen faiz 8 milyar 714 milyon 980 bin 800 TL.
Borçlanma Genel Müdürlüğü niçin kuruldu? Öyle bir borç aldılar ki kurdular. Osmanlı'nın son döneminde Düyun-u Umumiye gibi. 30 gün çalışan asgari ücretli 2020 TL alıyor, siz 1 saniyede 3 bin 362 TL faiz ödüyorsanız.
Türkiye'yi tefecilere mahkum etmekten kurtaracağız. 
-Tank palet olayını asla unutmayacağız. Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekenlere dünyanın her tarafında vatan haini denir. Cesaret edip dava bile açamıyor. Kılıçdaroğlu'na dava açtım kazandım, diyor beyefendi. Man Adası'nı da ben kazandım. Demek ki dediklerim doğru. Senin açtığın bütün davaları kazanacağım, ne söylüyorsam tamamı doğru. 
Tank paleti BMC'ye verdi. Sarayda Türk Savunma Sanayi Zirvesi yapılıyor. Ethem Sancak, 'Erdoğan bana bu işin altından kalkabilir misin' dedi. 'Yaparım ama gücüm yetmeyebilir, diyor. Katar'la bir devlet iki millet haline geldik. Emir sizi kırmaz. Katar devletini bana ortak ederseniz olur' dedim. Bir kişiyi yanına alacaksın, demiş Erdoğan. Bu kişi Talip Öztürk. Kim Talip Öztürk? Neden bunu Ethem Sancak'ın yanına monte ettin? Katar ordusuna peşkeş çektiniz. Katar ordusu işin ehli mi? Yok. Kim yapacak? Bizim ordumuz.
Dumruş Yılmaz Hulusi Akar'a soruyor. Katar 70'lerde kurulmuş 3-4 milyonluk devlet diyor. Akar, 'Bırakın Katar'ı diyor. Bırakmayacağız. Talip Özütrk kim? Bunları soracağız.
-15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan para nereye gitti? Murat Emir arkadşaımız inceliyor konuyu. Adres verildi. Gittiler oraya, gazetecilerle birlikte yine yok. Kalktılar başka adres gösterdiler. O adres de Ankara Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü. Üzerine gidince tabelanın üzerine bez branda gerip bunu (vakfın adı) yazdılar. Sahtekarlığın boyutu bu. Bir siyasi iktidar vatandaşın şehit ve gaziler için topladığı parayı iç ediyorsa bunlar memleketi yönetiebilir mi, memleketin çıkarlarını koruyabilir mi?"
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları