loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ailesi Türk Savunma Sanayisini ele geçirmek istiyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ailesi Türk Savunma Sanayisini ele geçirmek istiyor
Tarih: 03.12.2019 - 13:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Bir süredir unutuğumuz salı günü Erdoğan'ın hatırlattığı bir olaya değinmek istiyorum. Man Adası olayına. 'Doğruları söylemedi, mahkemeye gitti, tazminata mahkum oldu Kılıçdaroğlu' dedi Erdoğan. Her cümlem yüzde yüz doğrudur. Hiçkimse bu belgeleri yalanlamadı. Olay şuydu: 1 sterline bir şirket kurdu Sıtkı Ayan. Bir süre sonra Kazım Öztaş'a devretti. 15 milyon dolarlık trafiği oluşur bir süre sonra. Bunun tamamını ilgili bankanın dekontlarını okuyarak, paranın yurt dışındaki swift kayıtlarını açıklayarak kamuoyuna duyurmuşltum. Burak Erdoğan'ın aldığı para 1 milyon 200 bin dolar. Eniştesi Ziya İlgen 2 milyon 500 milyon dolar. Dünürü Osman Ketenci 1 milyon 200 bin dolar. Eski özel kalem müdürü 1 milyon 200 bin dolarlık para trafiği var. Belgeleri savcılığa teslim ettik. Savcılık belgeler doğru dedi. Erdoğan ispat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım dedi. Bırakmadı. 
Dava açtı, davanın düştüğü mahkemenin hakimlerini değiştirdi. Namuslu hakimler gitti, militan hakimleri tayin etti, onlar da beni tazminata mahkum etti. Ben haklıyım. Bu para trafiği nedir, dedim. Erdoğan, bu bir şirket satışı, dedi. O da doğruladı. Bu şirket nası bir şirket ki 1 sterlinlik şirket 15 milyonluk şirketi satın alıyor?  
Türkiye Cumhuriyeti Devletine vergi ödememek için Man Adası'nda uyduruk şirket kurdular, Türkiye'ye gelen para için 5 kuruş vergi öndenmiyor. Herkes vergi ödüyor, Erdoğan ailesi Man Adası'ndaki kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemiyor. 
Sen esnafı, çiftçiyi niye perişan ediyorsun. Yeniden tazminat davası açacaklar, açmazsanız namertsiniz. Bütün davaları kazanacağım. Burada olmasa bile dünyada adalet vardır, milletin vicdanında adalet vardır. Sanıyor ki ben para pul işinden korkarım. Benim parayla pulla işim yok. Birisi açsa o benim işim. Hem cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacaksın hem de beş kuruş vergi ödememek için kumpas kuracaksın. Hakimlere de meydan okuyorum. Sizde hakimlik kimliği yok. Man Adası'nı hatırlattığı için teşekkür ediyorum.
-15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplanan pararları sordum. Beşiktaş'ta patlama olmuştu, 46 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Onlar için de bir bağış kampanyası yapılmıştı. 52 milyon lira toplandı. Bu para nereye gitti? 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için 309 milyon toplandı. Bu para nereye gitti?
Beşiktaş saldırısında hayatını kaybeden bir çocuğun ailesine aylık bağlıyorlar, 121 lira 96 kuruş. 52 milyon lira topladılar bağladıkları maaş 121 lira. Sarayda oturanlara sesleniyorum, sizde ahlak namus var mı? Bütün annelerde isteğim, şu sarayda oturanlara ders verin. Aİle boyu malı götürüyorlar, milyon dolarlarla oynuyorlar. Açlık, sefalet nedir bilmiyorlar. 
Tank palet fabrikasını da sormuştum. Tank palet fabrikasının değeri 20 milyar dolar. Bunu da Katar'a ve Erdoğan'ın akrabalarına verdiler. Geçen somuştum Talip Öztürk kim, diye. Erdoğan ailesi Türk Savunma Sanayisini ele geçirmek istiyor. Tank palet fabrikasını satmadılar, satsalar para alırlar. Kiralama olsa kira parası alırlar. Ethem Sancak'a verdiler. Ethem Sancak çantacıdır. Asıl Erdoğan ailesine veriliyor. Daha arkası gelecek. Erdoğan ailesinin bu devletten nasıl beslendiğini anlatacağım. Dünyanın neresinde bir ülkenin silah fabrikası başka orduya peşkeş çekilir. 
Hürriyet gazetesinin 45 çalışanını işten attılar. İşletmesel nedenlerle... Asıl neden sendika kurmak istedikleri için. Kıdem tazminatlarını alamıyorlar. Ben bunları getirince kızıyorlar.
-Ahilik haftası kutlanılır. Esnafın etik değerleri vardır. Onları belirleyen Ahi Evran'dır. Her yıl Kırşehir'de Ahilik Haftası düzenlenir. Belediye CHP'ye geçince bunları telaş aldı. Ahi Evranı Konya'da kutladılar. Merak ediyorum İstanbul'un fethini nerede kutlayacaklar? Siyaseti bu kadar düzeysiz noktaya getiren anlayışı görüyor musunuz? 
 
Devlette 14 bin engelli kadrosu boş. 1606 Diyanet'te, 506'sı Adalet Bakanlığı'nda boş. Gerisi Milli Eğitim Bakanlığın'da... Parlamento görevini yapıp yasa çıkarmış. Neden 14 bin engelli kadrosu boş? Engelliler geçinmek, sosyal devletin nimetlerinden yararlanmak istiyor. 9,5 milyona ulaşan engelli sayımız var. 10 yıldır bu konuda ciddi çalışma yok. Engelliyi toplum olarak kucaklayacak mıyız, toplum hayatından atacak mıyız? Kanun çıkarmışız. 17 yıldır iktidarlar, engelli kadrolarını doldurmuyorlar, niçin? Bundan sonra bütün engellilerden ricamdır, bu iktidara ders vermenin zamanı gelmiştir. Engelliler Konfederasyonunun 2002'de BM'ye sunduğu rapor var. TC devleti siivl toplum örgütlerini rapora dahil etmemişler. Engelli çocukları da kapsayacak biçimde, gelişimlerini destekleyen, topluma katılımlarını sağlayan bütüncül politikaları olmadığını söylüyor konfederasyon. Bütün enfellilere sözüm var. Sizi bu ülkenin eşit vatandaşı kılmak boynumun borcudur. Benim saray, dolar merakım yok. Mutevazi bir hayatım var. Alınterinden değerli bir şey yok, bunun onurunu yaşıyorum. Allah boğazımdan haram lokma indirmesin. 
Engelli üretmek çalışmak istiyor, başkasına muhtaç olmak istemiyorum, diyor. 
-Termik santralle ilgili yasa Meclis'e gelmişti. Arkadaşlarım itiraz etmişti, kanser hastalıkları yayılıyor. Bunlara filtre takın, dediler. Hayır, dediler. 2,5 yıl ertelediler. Erdoğan bunu veto etti. Memnunuz. Ama merak ettiğim şu: El kaldırım geçsin diyenler, döndüler bravo reis dediler. Birden bire hayırcı oldular, CHP'nin saflarına geldiler. Biz böyle CHP'li istemiyoruz. Saraydan talimat alan CHP'li istemiyoruz. 
Bunların baş aktörlüğünü Kahramanmaraş vekili Mahir Ünal yapıyor. Bizim vekilimiz Ali Öztunç gitti tehlikeleri anlattı, bunlar baskın çıktılar. Senin talebin evetti. Bir milletvekilinin iradesini özgürce kullanmasını temel kuraldır. Bir vekil iradesini saraya kiralamışsa bu tür açmazlarla karşılaşır. Biz millletin vekillerini istiyoruz. 
Kombassanzedeler vardı onları niye veto etmedi Erdoğan? Yıllarca Almanya'da alınteri döktüler. Buradan bazı beyler gitti, uçak fabrikası kuracağız, dedielr. Parayı toplayıp getirdiler Türkiye'ye Almanya'dakiler perişan oldular. Dava sonunda adalet yerini buldu, paraların alacaklardı. Meclis karar aldı, hisse verecekler. Ya iflas ederlerse... Bu hortumcuları destekleyenlere oy vermeyin. Alınterinizi çaldılar. Bunu götüreceğiz AYM'ye.
-Asgar, ücret görüşmeleri başladı. 55. madde ücret emeğin karşılığıdır, diyor. Kimse asgari ücretin altında insan çalıştıramaz.
39 yıl sonra 3 konfederasyon bir araya geldi. Bu işçi sınıfı açısından çok değerli. 6,5 milyon asgari ücretlinin hakkını savunacaklar. Asgari ücret 2020 TL. Açlık sınırı bunun üzerinde. Son 1 yılda gıdaya yüzde 54, elektriğe yüzde 71, doğalgaza yüzde 58 zam geldi. TÜRK-İŞ 2578 TL asgari ücret olsun diyor. Normali 2600 civarında olduğudur. Adım gibi eminim para yok diyecekler. Bizim sendika başkanları umarım bu palavraya inanmazlar. 5'li çeteye her parayı veriyorsunuz. 
Köprü, hastane, havaalanı yaptınız eyvallah, kaça yaptınız? Hortuma büyük paralar gitmiş. Bakan 'Osmangazi Köprüsü'nü garantinin yüzde 25'i kadar para topluyoruz. Nedeni köprüden de garanti ettiğimiz kadar trafik akıyor ama ücret pahalı. Fiyatı 3'te bir seviyesine indirdik. 44,5 dolar almamız gerekirken 15 dolar alıyoruz, dedi. Farkı hepimiz ödüyoruz. Neymiş köprü yapmışlar, al onu başına çal. Kime yaptın o köprüyü? 
CHP olarak yönetime geldiğimizde bu rezilliğe son vereceğiz. O firmaları çağıracağız, maliyetlerine tek tek bakacağız. İhtilaf çıktılar diyelim sözleşmeye koymuşlar, Londra'daki mahkemeler bakacakmış davaya. Bu 5'Li çete neden Londra'daki mahkemelere güvendiler? Biliyorlar ki abbas yolcu. İster Londra, ister Tokyo de. Haksız para alanların burnundan fitil fitil getireceğiz. Hakkari'de oturan adam bu köprüden hiç geçmeyecek ama ondan vergi alıyorsun. 
-AYM adaletle ilgili güzel bir karar verdi. Güvenlik soruşturması yapıyorsunuz, böyle saçma şey olmaz. Bunu iptal ediyorum, dedi. KHK'lerle 125 bin kişi işten çıkarıldı. 8450 kişinin dönüşünü kabul etti OHAL Komisyonu. AYM evrensel hukuka uygun karar verdi. Barış Bildirisini imzalayan 406 akademisyen beraat etti. Görevlerine başlamaları lazım. Başlatmıyorlar. Hani mahkeme kararına uyulacaktı? 
BirGün gazetesine FETÖ soruşturması açtılar. Savcı, BirGün'de yazanların hiyerarşik bağlantıları olmadığı, geçmişte çok sayıda karşı haber yaptıkları ortada, deyip mahkemeye gönderiyor. Mahkeme bakıyor, delil yok. Gazetecilerin üye oldukları dernek ve sendikaların araştırılmasına, kaldıkları otelin bağlantılarına, TV aboneliklerine bakın diyor. Böyle adalet olur mu? 
-Selahattin Demirtaş bir siyasal partinin genel başkanlığını yaptı. Haksız yere hapiste yatıyor. Yatmasının nedeni 'seni başkan yaptırmayacağız' demesidir. Demokrasiyi, insan haklarını, adaleti hepimiz için savunduk. Rakibim olan partilere haksızlık yapıldığında karşı çıkmak insanlık görevim. Selahattin Demirtaş beraat ediyor başka davadan alelacele yargılayıp hapiste tutuyorlar. Dönüp adalet var diyorlar sonra da. Külahıma anlatın. Selahattin bey rahatsızlanmış, gecikmeli şekilde hastaneye kaldırılmış, kendisine geçmiş olsun dilerklerimizi iletiyoruz. 
-Adil Öksüz'ün nerede olduğunu, biliyoruz, diyorlar. Kontrollü darbe diyorduk. Kontrollü darbe olduğunu komisyonda bütün bulgularla ispat ettik. Kokrularından o raporu yayınlamıyorlar. Meclis tarihinde ilktir. Komisyon kurulmuş, her şey var. Ama raporu yayınlamıyorlar. 15 Temmuz darbe girişimini 20 Temmuz darbesiyle başka bir duruma çevirdiler.
-Kimse endişe etmesin ister tarlada, ister lokantada nerede olursa olsun 82 milyon vatandaşıma sesleniyorum: Hep beraber güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Her eve bereketi, huzuru getireceğiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları