loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan 'Büyük Ortadağu Projesi'nin eş başkanlığını yapmaya devam ediyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan 'Büyük Ortadağu Projesi'nin eş başkanlığını yapmaya devam ediyor
Tarih: 06.10.2019 - 13:06
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Bolu Abant'ta 'CHP 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirerek "Damat güven vermiyor. Söylediği rakamların hiç birisi tutmadı ama olsun, iki ay sonra yenisini açıklarım diyor" ifadelerini kullandı. ...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Bütün Türkiye'ye şu mesajı veriyoruz: Hiçbir ayrım yapmadan, sorunları ön yargısız masaya yatırmaya çalışıyoruz. Sorunların altında ezilenbir kitle var. 

17 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir siyasi parti var. İstediği kararı alıyor, yasayı çıkarıyor, kararnameyi çıkartıyor. İstediği kişiyi görevden alıyor, atıyor.  17 yılda refah toplumu haline gelemedik. Neden üniversite mezunları işsiz, neden çocuklar yatağa aç giriyor, neden çiftçilerimiz geçinemiyor? Bunu birilerinin sorması lazım. Siz toplumu liyakata göre değil sadakata göre yönetirseniz parti devleti ortaya çıkar. Türkiye'de parti devleti var. Her şeyi 1 kişi belirliyor.  Kurumların başına 1 kişinin istediği adamı getiriyorsunuz o 1 kişinin istediği sonuçları ilan etmesini istiyorsunuz.

Enflasyonun yüzde 9 ilan edilmesi ancak parti devletinde olur. Vatandaş görüyor, nasıl olur da yüzde 9 olur. Cebinden çıkan paraya bakıyor aldığı ürüne bakıyor. Devlet benim istediğim gibi rakamlar üreteceksiniz diyor. Önümüzdeki aylarda asgari ücretten kesilen vergi dilim arttığı için daha da artacak. Asgari ücretli vergi verecek ve Saray’daki beylere kimse dokunamayacak. Hepsinin cebi dolar dolu, kavga rant üzerinden çıkıyor. Damada her türlü yetki verildi. Hanedan devletinin varlık nedeni de bu işte.

Damat güven vermiyor. Söylediği rakamların hiç birisi tutmadı ama olsun, iki  ay sonra yenisini açıklarım diyor. Dört gençten biri işsiz. Kişi başına milli gelir 9 bin 300 dolara düştü. Bütçe açığı 98 milyar değil 138 milyar olacak yani yeniden borçlanacağız. Enflasyon yüzde 8 olacak demişlerdi yüzde 12 olacak diyorlar. Ve diyarlar ki niçin bize güvenmiyorsunuz? Neyinize güveneceğiz

Ocaktan Ağustos’a kadar her gün ödediğimiz faiz 50 milyon dolar. Memleketi bu hale kim getirdi? Hangi gerekçeyle Borçlanma Genel Müdürlüğü’nü kurdunuz. 170 milyarı Londra’da bir avuç tefeciye gidiyor. Zarar ederse bizler ödeyeceğiz. Hasta garantisi veriyorlar dünyada hasta garantisi veren başka devlet yoktur. Geçmediğimiz köprüden vergi veriyoruz.

Esnaf battı, çiftçi hayatından memnun değil, sanayici iflasla karşı karşıya. Kendisini yakan mı dersiniz, ihtihar eden mi dersiniz var. Hapise giren mi dersiniz var. Ama bu düzenden memnun olanlar var. Bunlar sürekli olarak yeni ihaleler alıyor ve bu ihaleler  için kavga ediyorlar.

1 milyar 670 milyonu götürüp 3 kişiyi kurtarıyorsunuz. İşçiden mi yanasınız yoksa 3 kişiden mi yanasınız. Damat yine bir şey söylemiş vergiyi tabana yayacağız diye. Vatandaş perişan zaten çeşit çeşit vergi ödüyor. Tavan? E tavanın vergi ödemesine gerek yok.

Suriye’de savaşı bitirmek istiyorsan Şam Yönetimi ile konuşacaksın kardeşim. Erdoğan Büyük Orta Doğu projesinin eş başkanlığını yapmaya devam ediyor. Bakmayın öyle kızıp bağırdığına. Kocaeli’nde 9 yaşında bir Suriyeli çocuk intihar etti. Niye? Bu Dış politikayı Türkiye’nin başına saran kişi hiç düşünüyor mü? Gözlerini para bürümüş, insanı bir varlık olarak bile kabul etmiyorlar. Suriyelileri bizim başımıza bela edenlere kızacağız biz. Türkiye üzerinden niye silah gönderildi. Terörist seni mi dinleyecek.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları