loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; Hiçbir milliyetçi tank-palet fabrikasının Katar'a peşkeş çekilmesini kabul etmez

Kılıçdaroğlu; Hiçbir milliyetçi tank-palet fabrikasının Katar'a peşkeş çekilmesini kabul etmez
Tarih: 06.11.2019 - 23:58
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İşin Aslı Özel programında Fikret Bila ve Mehmet Tezkan'ın sorularını cevapladı.

Halk TV'de İşin Aslı Özel programında Fikret Bila ve Mehmet Tezkan'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Tank-Palet fabrikasını yabancıya peşkeş çekmek vatana ihanettir" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

-AKP'nin Genel Başkanı "Merkez Başkanı sözümüz dinlemedi, ben de görevden aldım" dedikten sonra Merkez Bankası'nın bağımsızlığını dünyaya anlatamazsınız. Güven de bitmiştir orada. Zaten almaması gerekirken alıyor. O zaman parlamentonun çıkardığı, Merkez Bankası başkanlarına güven veren madde demek ki uygulanmıyor. İktidar istediği gibi görevden alıyor, yasayı değiştiriyor. Devlet dediğimiz bir kurum sağlıklı yönetilmiyor.

- Gelinen nokta felaket noktası. İktidar için denizin bittiği nokta. Tüm cumhuriyet hükümetlerinin aldığından fazla vergi aldılar. 60 milyar dolar vergi aldılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaptılar. Londra'daki bir avuç tefeciye Türkiye'yi teslim ettiler.

-Barış Pınarı Harekatına en büyük zararı Erdoğan verdi. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı.

-Türkiye terörden en çok zarar gören ülke. Bütün bu belaları başımıza açan zat 17 yıldır bu ülkeyi yöneten kişi.

-Evrensel hukuk kurallarına dayanan bir anayasa oluşturulmalı. Toplumsal her kesiminin katılacağı bir anayasa oluşturulmalı.

-2002'de öngördükleri bütün ilkeleri reddeden bir Saray iktidarı var.

-Hiçbir milliyetçi tank-palet fabrikasının Katar'a peşkeş çekilmesini kabul etmez. 50 milyon dolar ben vereyim size bu fabrikayı verin dedik, hiç ses çıkmadı. Bu parayı verecek çok sayıda yurtsever işadamı var. 50 milyon dolar hikayedir. Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolardır. Avrupa’nın en büyük tank-palet fabrikasıdır. Bu fabrikayı siz Etem Sancak’a ‘al çalıştır’diye veriyorsunuz. Etem Sancak da tutup Katar ordusuna veriyor. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir” dedi.Bir askeri fabrikayı yabancı bir orduya peşkeş çeken dünyada ikinci bir devlet yoktur. Bunu neden yaptılar? Oradan gelir mi elde edecekler, hayır. Tank üretecekler; ama zaten orada tank üretiyorlardı. Şimdi maliyeti şişirecekler, 20 liralık işi ‘200 liraya yaptık’ diyecekler, üstüne bir de kar koyacaklar. Devlete de bu parayı bize ver diyecek” ifadelerini kullandı.

-Toplumun sorunlarını önyargılardan uzak olarak çözmeliyiz.

-Selahattin Demirtaş niye hapiste? Bir siyasetçiyi niye hapse atarsınız? Farklı düşünüyor diye. İnsan düşüncesinden dolayı 21. yüzyılda hapse mi atılır Allah aşkına? Bu doğru değildir. Serbest bırakılması lazım. Bir mahke tutuklanmasını kaldırdı hemen diğer mahkemeden tekrar tutuklandı.

-3 HDP'li belediye başkanının kelepçelenmesi canımı acıttı.

-Yargı bağımsız değildir. Talimatla karar veren bir yargıdır bu.

-Bizim belediyelerde devletin genel müdüründen daha fazla maaş alanlar var. 

Kaynak : Halk Tv

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları