loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İktidar IŞİD'i uzun süre görmezden geldi, kendi toprağını terör örgütüne teslim edip kaçanlardan hesap soracağız

Kılıçdaroğlu: İktidar IŞİD'i uzun süre görmezden geldi, kendi toprağını terör örgütüne teslim edip kaçanlardan hesap soracağız
Tarih: 30.10.2019 - 13:32
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
Cumhuriyet yoksulluklar içinde kuruldu. Ekonomik bağımsızlığını kaybetmiş bir devlet teslim aldılar. Gazi Mustafa Kemal'in aklında en başında 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' düşüncesi vardı. 
Kurtuluş Savaşı sırasında pekçok ülkeden destek gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra çok sayıda ülkede cumhuriyet kurulmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti'ni hep seçilmişler temsil etmiştir. Cumhurbaşkanı görevinden ayrıldığında onu yine seçimle gelen birisi TBMM başkanı temsil etmiştir. Anayasa değişmiştir. Bugün cumhurbaşkanını atmaayla gelen birisi temsil etmektedir. Demokratik olarak ne kadar geri düştüğümüzü bu somut şekilde gösterir.
Cumhuriyeti elbette demokrasiyle taçlandıracağız, mücadelemizi yapacağız. Tek adam hukukunu değil herkesin eşit haklara sahip olduğu, hukukun üstünlüğünü savunacağız.
Devlet büyük öçlüde yıpranınca, dış politikada bakanlık deever dışı bırakılıp saray her şeyi yönetince farklı şeyler olmaya başladı. ABD Temsilciler Meclisi'nde sözde Ermeni Soykırımı tarasısı kabul edildi. Her ülkenin tarihinde acı olaylar vardır. Tarih siyasetçilerden çok tarihçilerin işidir. Tarihi siyaseten intikam aracına dönüştürürseniz hiçbir ülkeye yakışmaz. 
Ecevit döneminde Ermenistan'a da çağrı yapıldı. Arşivlerimiz duruyor. Hep beraber arşivlere bakalım, bütün ayrıntılarıyla öğrenelim. Bunu yapmadın, 'ben egemen gücüm, Ermeni olaylarını yeniden gündeme getirir, intikam alırız' derseniz bunu kabul etmeyiz.
1 Mayıs 22'de Gazi Mustafa Kemal TBMM'de konuşma yapar. "Ermeni sorunu denen, dünya kapitalistlerinin çözmek istediği sorun Kars Antlaşması'yla çözüldü' der. ABD halkıyla herhangi bir sorunumuz yok. Ama ABD'deki politikacıların Türkiye'yi düşman görmeleri bizim vicdanımızı rahatsız ediyor. Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen bu tasarı umarım senatoda kabul edilmez ve ilişkiler çıkmaza girmez. 
ABD'nin yaptığının yanlış olduğunu biliyoruz. CHP olarak mücadelesini verdik. Siz dış politkada bakanı ve bürokratları devre dışı bırakırsanız, sarayda kurduğunuz dar bir grupla dış politika oluşturursanız dış politika çıkmaza girer. Saray gitti firmalar tuttu, beni övün, diye. 13 milyon dolar ödendi lobilere. Çöpe atıldı. Bu para kime verildi, biliyoruz.
İkinci yanlışlık... Amerika'nın ne olduğunu bilmeyen bir saray sosyetesi Türkiye'yi bu noktaya sürükledi. ABD'de başkanlık var ama güçlü kurumlar var. Siz bütün çalışmanızı Trump'a endeksli yürütüyorsunuz. Temsilciler Meclisi, Senato var.
Türkiye'ye uygulanacak ambargonun hiçbir sonuç doğrumayacağını, reddedileceğini belirtmek isterim. Kıbrıs Barış Harekatı'na baksınlar. Yolumuza devam edeceğiz, dedik. Aynı kararlılığı bekliyoruz. 
Cumhuriyeti taçlandırmanın yolu adaletten geçiyor. Türkiye'de adalet var mı, hayır. En somut örneği Eren Erdem olayıdır. 486 gündür hapiste. Tahliye kararı verildi, başka mahkeme tutuklanmasına karar verdi. Gizli tanık beyanlarını inkar etti, Eren Erem'in suçu yok, dedi. Delil yok. Gizli tanık, 'beni savcı yönlenedirdi' dedi. O savcının HSK genel sekreteri olduğu ortaya çıktı. Dosyası 5 aydır İstinaf'ta bekliyor. O yargıçlara soruyorum, bu kadar vicdansızlık olur mu? Eren Erdem içeride kaldı diye düşüncelerinden vaz mı geçecek? Eren Erdem içerde kaldı diye adaletsizliğe isyan etmeyecek mi? Edecek.
Osman Kavala da 729 gündür içeride. Avukatlar, askeri öğrenciler, masum insanlar, ifadesi alınmayan insanlar var içeride. 
 
Soma işçileri hak arıyorlar. Haklarımız belli tarihe kadar verilmezse zamanaşımından düşecek, diyorlar. Kırıp dökmüyorlar yürümek istiyorlar sadece. Soma faciasında kaç kişi hayatını kaybetti? Bu işçilerin hakları verilmeli diye demeçler verildi, o işçilerin hakları niye verilmez?
Eskişehir'de işçiler de hak arıyorlar. Aylardır ücret alamıyorlar. Onlar da Ankara'ya yürümek istediler. Onlara da jop ve biber gazı sıkıldı.
Bolu'da işten atılan işçiler vardı. Biz bankamatik işçilerin dışında kimsenin atılmasını istemeyiz. 
Ordaki işçiler polis eşliğinde Ankara'ya yürüdüler. Yürüsünler. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Benim işçim onun işçisi olmaz, bu adaletsizliktir. 
 
Demokrasilerde medya özgürlüğü vardır. Bir şey olunca yayın yasağı getiriyorlar. Rüşvet operasyonu yayın yasağı, Suriye'ye silah gidiyor yayın yasağı, Çorlu tren kazası, Aladağ yurt yangını, Man Adası belgesi yayın yasağı... Vatandaş bilgilenmesin diye. AYM, demokrasiye yakışır karar aldı. Yayın yasakları demokrasiye müdahaledir, kabul etmiyoruz, dedi. AYM'ye teşekkür ediyoruz. 
Grup başkanvekili arkadaşlarımız kanun teklifi hazırlasın bir kişi bedelli askerlik yapmıyorsa askerlik yaptığı süre içinde SGK primlerini Milli Savunma Bakanlığı ödesin. 
Ekonomide de ciddi sorunlar var. 2020bütçesi gelecek. Rapor var. Bir bölümünde ekonomik krizin nedeni olarak bayram ikramiyesi, enflasyon zammı, ilave personel atamaları...
Akıl, mantık var. Bütün emekli kardeşlerime seslenmek isterim. Haklarını savunduk. Bayram ikramiyesi için sürekli söyledik. Şimdi ikramiye için ekonomik krizin sorumlusu diyorlar. Sen gidip AK Parti'ye oy verirsen iki elim yakanda olacak.
Bütçe giderleri yüzde 22.8 arttı, faiz giderleri ise yüzde 30.8 arttı. Demek ki sebep borçlanma. Borç almadan memleketi yönetemiyorsun, niye emekliyi gösteriyorsun. Tasarruf yapıyor musun? 13 uçağın var. Hangi saltanattır bu? 
Açlık sınırı 2058 TL. Asgari ücret 2020 TL. İktidar faiz lobilerine karşı direndi enflasyon düştü, diyor. Türk-İş rapor hazırladı. İnsanların alım gücü geriledikçe faiz de düşüyor. İnsanların parası pulu kalmadı. İşsizlik 8 milyonu aştı. Yeni gelen vergiler milletin sırtına binecek. Vergi kanunu çıkarılırken iş dünyasından kimsenin görüşü alınmadı. Neden ensafı, çiftçiyi, memuru, işçileri çağırmıyorsun? 5 Şubat 2009'dan bu yana Ekonomik Sosyal Konsey toplanmıyor. 
Asgari ücret 2020 TL. Erdoğan'ın maaşı arttı. Adam geçinemiyor, bu yüzden aylığı 74 bin TL'den 81 bin TL'ye çıkıyor. 7 bin TL artış... Hala gidip Erdoğan'a oy mu vereceksin kardeşim? 81 bin TL ile geçinemiyorum, diyor sen 2020 TL ile geçinmeye çalışıyorsun. Bu memleket kimin çıkarları için yönetiliyor.
-26 Eylül'de Resmi Gazete'de tarım desteklemelerine ilişkin kararname yayınlandı. Bazı ürünlere tarımsal destek yapılmadı.
Bir AK Parti milletvekili 17 yıldır iktidardayız ekonomik kriz yok, işsizlik yok diyor. Akıl fikir versin Allah. Milletin açlıktan ağzı kokuyor. Adamın dünyadan haberi yok. İş var ama iş beğenmiyorlar, diyor. Bu vekilin Konya gazelerinden de haberi yok. 23 Eylül'de Anadolu Telgraf gazetesi '200 metrelik geçici iş kuyruğu' diyor. Bunların vatandaştan haberi yok. Hepsi saraydan besleniyor. Vatandaşlar ilgileri kalmadı, gelip açık açık yalan söylüyorlar. 
-45 yıldır terör örgütlerinin eylem yaptıkları alana döndü Türkiye. Bağdadi öldürüldü. Türkiye'de 76 ilde IŞİD'in örgütlendiğini biliyoruz. En büyük eylemlerini Türkiye'de yaptı. Niğde Ulukışla'da yol kontrolü yapan 3 kişi hayatını kaybetti. Musul konsolosluğumuzu rehin aldılar 101 gün. En büyük eylemlerini gar saldırısında yaptılar. 302 kişi hayatını kaybetti. İktidar uzun süre görmezden geldi. Terör örgütü diyemediler. 14 Mart 2014'te dönemin dışişleri bakanı Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu topraklar Türk toprağıdır kimseye müdahale ettirmeyiz, diyor. 3 gün sonra Milli Savunma Bakanı aynını söylüyor. 22 Mart'ta IŞİD Youtube'dan tehdit ediyor. Suleyman Şah'ı 3 gün içinde taşımazsanız türbeyi yerle bir edeceğiz, diyor. IŞİD Türkiye'ye 3 gün süre veriyor. Dönemin Başbakanı Erdoğan açıklama yapıyor 'Türbeye yanlışlık olacak olursa gereği yapılacaktır, diyor. 28 Mart 2014 Milli Savunma Bakanlığı, askerimize saldırıyı kabul etmeyiz, diyor. 
Türbenin çevresi kuşatılıyor. 1 Ekim'de Erdoğan Süleyman Şah'ın kuşatılması uydurma şeylerdir, diyor. 22 Şubat 2015 dönemin hükümeti kendi topraklarından Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırıyor. Arkasından da kahramanlık edebiyatı yapıyorlar. Kime teslim etti, IŞİD'e. Türkiye, kamuoyuna yaptığı açıklamaların arkasında dursaydı, IŞİD ülkemize ayak bastığında ordumuzu gönderseydi başka türlü olacaktı bugün. 
Bunları söyledim diye bana kızan adamın bayrak, vatan sevgisi yoktur. 
Kendi toprağını terör örgütüne teslim edip kaçanlardan hesap soracağız. Konsolosluğumuzu basıyor, memurlarımız rehin alıyor. Yüzlerce insan hayatını kaybediyor. En son toprağımıza el koyuyor. 
-Tank palet fabrikasını BMC'ye hangi ihaleyle verdin? Ticaret sicilinde değişiklik yapıyorlar. Askeri fabrikalar ve tersaneler önceden yapılan işler aksatılmamak kaydıyla ihale 
Bundan sonra genel kurulda kürsüye çıkan her arkadaş bu soruları soracak. 3 soru daha ekliyorum. Tank palet işini sonuna kadar götüreceğiz. 
-21 Ağustos'ta Milli Savunma Bakanlığı BMC ile protokol yapılır. Kar garantili anlaşma. İş bu anlaşma kapsamında BMC tarafından sağlanacak mal ve hizmetlerin fiyatlandırılmasında yüzde 12,5 kar marjı konmasına karar verildi.
-Anlaşma kapsamında yükleniciden tedarik mal ve hizmetler için yüzde 20 avans ödemesi yapılacak. 
-İdare mal ve hizmetin tedariki kapsamında kullanılan proje, üretim bilgileri, teknik çizimler, teknik belgelerin yükeleneceği BMC'ye tam ve eksiksiz iletmekle yükümlü. BMC'de yönetimde Katarlılar var. Benim, sizin, 600 vekilin bilmediği bütün sırlar Katar ordusu tarafından biliniyor. 
15 Temmuz şehit ve gazileri için bir vakıf vardı. Paralar ne oldu Murat Emir arkadaşımız gerekli araştırmaları yapıyor. Sabah aradım, gelişme oldu mu dedim. Hayır, dedi. Vafın yönetim kurulu kim, parayı yediler mi o da belli değil.
-Erdoğan'a 7 soru sordum. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti'ni bu kadar aşağılayan bir mektup tarihte yoktur, dedim. Beyefendi çok kızmış, ayakları havada geziyor. 80 milyon adına soruyorum. Sen o mektubu gönderene adam gibi cevap veremiyorsan o koltukta oturamazsın.
 
Türkiye'nin şanı ve şerefiyle bu adamın (Erdoğan)  hiçbir ilgisi yok."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları