loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Siyasetçinin karar alırken bütün aktörlerle konuşması lazım

Kılıçdaroğlu: Siyasetçinin karar alırken bütün aktörlerle konuşması lazım
Tarih: 21.11.2019 - 14:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Gelecek Zirvesi 3. Genel Kurul toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"-Bu sektörün en temel sorunlarından birisi kayıt dışı istihdamdır. Bir kişinin geleceğinin çalmak demek kayıt dışı istihdama kapı açmak demektir. Siz kayıt dışı çalışanları kayıtlı alana getirmek için çaba harcıyoruz, diyorsunuz. Bu  son değerli bir çabadır. Kayıt dışı çalışmanın maliyeti çok ağırdır. Kayıt dışı çalıştırmayla sadece çalışan değil ailesini de cezalandırmaktır. 

-Tüm konuşmalarda adalet ve liyakattan bahsederim. Liyakat eğitimle ve birikimle elde edilir. Sadece okumanız liyakatli yapmaz. Eğitimin birikimle güçlendirilmesi lazım.

-Devlet yönetiminde liyakat isteriz. Devleti yönetmek dünyanın en kolay işidir. Herkesin görev tanımı yasalarla belirlenmiş durumda. Bürokrasi yasaların öngördüğü şekilde görevini yaparsa sorun olmaz.  

-Ahi Evran ticaret dünyasının kurllarını koyan kişidir. İster özelde iste kamuda çalışalım liyakati egemen kılmamız lazım. 

-Eskiden kalkınma tanımları kişi başına düşen milli gelirleydi. Sonra kişiler ne kadar gazete okuyor ona bakılır denildi. Şimdi küçük ayrıntılarda iş bölümüne giden ülkeler gelişmiş ülkeler deniyor. Büyümeyi bu şekilde ele alıp değerlendirmemiz gerekir. 

-Bir düşüncemiz vardı. Teknoloji liseleri. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kuralım. Teknoloji öyle gelişiyor ki ara eleman bulmakta zorlanıyorlar. Sadece devlete bıraktığınızda gelişen teknolojiyi çocuk öğrenemez. Teknoloji ve eğitim çok önemli.

-Bir başka önemli konu güven unsurudur. Eğitilen insan daha güzel hizmet sunar. Müşteri ve hizmeti sunan arasındaki güven ilişkisini eğitim pekiştirir. 

-Geri dönüşüm en çok ihtiyaç duyduğumuz çalışmalardan birisidir. Bu Türkiye için çok önemli bir konu. Bütün dünya çevre üzerinde duruyor. En önemli finans kuruluşları çevre konusunda duyarlı olan yatırımlara fon vermeye başladılar. 

-Denetim aksamayı gidermek için yapılır. Siyasal iktidarların yaptığı gibi ceza vermek değildir denetim. Siyasetçinin karar alırken bütün aktörlerle konuşması lazım. Sadece ben bilirim diye yola çıkarsanız çok büyük hatalar yaparsınız. STK'lar var. STK'lar siyasal partilerden daha güçlü olmak zorundalar. Herkes gönüllü katılıyor, sorunları saptayıp daha sağlıklı çöüzmler üretmek istiyor. Siyaset kurumları bakacak, konuşacak. Varolan sorunları elbette aktaracaksınız. Bizim görevimiz sizi dinlemek, sorunlarınızı çözmek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları