loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikası 25 yıllığına ihalesiz ve bedava Katar ordusuna teslim edildi, bunun adı vatana ihanettir

Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikası 25 yıllığına ihalesiz ve bedava Katar ordusuna teslim edildi, bunun adı vatana ihanettir
Tarih: 05.10.2019 - 14:06
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'CHP 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme toplantısının 2. birleşiminde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"Ne yaparlarsa yapsınlar sesimizi geniş kitlelere duyuracağız. 20 Temmuz'dan sonra sivil darbe yapıldı. İnsanlar düşüncelerini açıklamak istiyorlar. Haksızlığa upğradıklarını söylemek istiyorlar. Aradan uzun süre geçmesine karşın KHK ile ihraç edildin sana bundan sonra devlette yer yok, diyorlar. Açılan davadan beraat ediyorsa hakkını teslim etmek gerekmez mi? Bizim gibi düşünmeyenlere de adalet istemek gerek. 

17-25'ten sonra apartman aidatlarını BankAsya'ya yatıran birini kamudan attılar. Pensilvanya'ya gidip Gülen'i ziyaret edene ihale verdiler. Burda haksızlık var diyeceğiz. 

FETÖ'cü olarak suçlananların kardeşlerinin işine son verildi. Bazılarına gelince kardeşlerini büyükelçi ilan ettiler. Keyfi uygulama. 

Barış bildirisi imzaladı diye hocaları at, ayakkabı kutusunda rüşvet alanı, bakara makara diyeni bükelçi yap. Burada haksızlık var diyeceğiz. Sesimizi kesmek isteyecekler biz yine de söyleyeceğiz. Bizlerle onlar arasında temel farklar var. Biz onlar gibi değiliz. Devlet yönetiminde adalet isteriz, onlar sadakat isterler. Beraber yolsuzluk yapacaklar, biz buna tahammül etmeyiz. Biz vatan toprağına galoşlu çizmeyle basmayız. Onlar kibir abidesi gibi hesap vermeyi kabul etmezler,  biz her kuruşun hesabını vermeyi onurlu görev sayarız. Aramızda dağlar kadar fark var. Her kuruş vatandaşın parasıdır. 

Onlar kul hakkı yemeyi marifet sayarlar. Şu kadar yolsuzluk yaptık diye. Biz asla kabul etmeyiz. Biz düşünen insana saygı duyarız, onlar tahammül etmezler. Farklı düşündü diye alır aylarca hapse atarlar. Onlar demokrasiyi içselleştirmiş değillerdir. Demokrasiyi iktidarı ele geçirmenin aracı olarak görürler. Ele geçirdikten sonra iktidardan gitmemenin yolunu ararlar. 

Hepiniz biliyorsunuz  kapalı kapılar ardından hakim denen müsveddeler seçimi iptal etti. Biz millete güveniyoruz. Vatandaş vicdan sahibidir. Tekrar kazandı (İmamoğlu). İntikam ve kin duygusu bitmiş değil. Sultan Abdulhamit'in Hamidiye Su'yunu nasıl kullanmayız... Suya parti rozeti takacaklar Allah akıl fikir versin. Madem ki kaynak suyunu İBB satıyor o zaman almıyoruz, niçin İBB'yi cezalandıracağız, diye. Bunlar da devlet yönetiyorlar. 

Bu su 27 ülkeye ihraç ediliyor. Suyu almıyor, batsın diyorlar. 

İBB'nin yeri geldiğinde senin soyduğun bütçeyi kapatacak gücü vardır. Onlar talan zihniyetiyle yönetiyor biz yasalara göre yönetiriz.

Tank Palet fabrikasının adı 1. Ana Bakım Komutanlığıdır. Avrupa'nın en büyük tank entegre tesisidr. Değeri 20 milyar dolardır. Burada çelik palet, lastik palet üretimi yapılır. Ar-ge birimi vardır. Tank iyileştirmeleri yapılır. 1 milyon 804 metrekarelik alandadır. Fırtına obüsleri burada yapılır. Her şeyi sattılar bir şey kalmadı sıra geldi tank paleti satmaya. BMC'ye tank paleti al dediler. BMC'nin parası yok, Katar emirinde para var, dediler. İlk tankı BMC'nin 2020'de ilk tankı teslim etmesi gerekiyor. Bana büyük arazi lazım diyor. Sakarya Karasu'da 220 dönümlük araziyi BMC'ye münferit yatırım diye tahsis ediyorlar. Arsa yetmiyor, bana teşvik lazım, diyor. Hiçbir firmaya verilmeyen destek veriliyor. 

Milli tank yapması lazım 2020'de teslim edecek. Ben bunu beceremeyorum, diyor. Hazır fabrika var ordunun tank alet fabrikası var bana ver, diyor. 20 milyar dolarlık fabrikayı istiyor. Onu da verdin ama para yok, diyor. Para Katar emirinden gelecek. Katar emiri hemen vermiyor. Katar emiri benim söz sahibi olmam lazım diyor, garanti isterim diyor. Bunlar da veriliyor. Ana Bakım Komutanlığı tank fabrikası için devredemeyiz, diyorlar . En iyisi anonim şirkete dönüştürelim diyorlar ASFAT Anonim Şirketi oluyor. 19 Aralık 2018'de cumhurbaşkanlığı kararname çıkarıyor. ASFAT'ın özelleştirilmesini istiyor. Biz kıyameti koparıyoruz, bir ordu kendi silah fabrikasını yabancı orduya verir mi? Bu özelleştirme değil, dediler. Resmi Gazete'de yayınlanıyor. 9 soru sorduk, ihaleyi, değer tespitini ne zaman yaptın, dedik. Kaç firma katıldı, dedik. Hala tık yok. 

Kendisine ülkücü diyen bütün kardeşlerime, vicdan sahibi AK Partili kardeşlerime sesleniyorum dünyada bana kendi silah fabrikasını başka orduya peşkeş çeken bir ülke gösterin. Bana milliyetçilik dersi vermek isteyenlere kapak olsun. Milliyetçilik kendi vatanına, ordusuna, onuruna sahip çıkmaktır. 

Çıkıp yalan söylüyorlar özelleştirme yapmıyoruz, diye. Talan düzeni, hortumcu piyuasa eknomisi budur. Bunu yapanların dini imanı, memleket sevgisi yoktur.  Hepsi hesap vermek zorunda. İnsanda biraz ahlak olur. Özelleştirme tekelleşmeye yol açmamalı.

Özelleştirmeyi nasıl yapıyorlar? Özelleştirme işlemlerinin değer saptaması dahil aleniyet içinde olması esastır diyor. Kararname çıkardılar, gizli. İyi ki CHP var, o kararnameyi bulduk, ortaya koyduk. 

Niye milletten gizliyorsunuz? Kim size gizleyin, dedi. Ben konuşmayayım diye gizli kararname çıakrdılar. Ben yeri geldiğinde uçan kuşun kanadından haber alırım.

Tank palet fabrikası ihalesiz ve bedava Katar ordusuna teslim edildi. Bu memleket şurada burada pazarlık yapılarak, emperyal ülkeler tarafından sınırları çizilen bir memleket değil.

Şimdi ne diyecek merak ediyorum. Özelleştirme değil diyecek. 20 milyar dolarlık fabrikayı 25 yıllığına ihalesiz bedava veriyorsunuz. Bunun adı vatana ihanettir. 

Milli Savunma Bakanlığı kendi malının müşterisi oluyor, akıl var mantık var. Bunun adı vatana ihanettir. Destekleyenler içinde ihanettir. Özel tekel yarattılar. Arkası gelecek bunun şimdilik bu kadar açıklıyorum. Arkası gelecek bunun, peşini bırakmayacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. 

Bunu söylediğim için dokunulmazlığımı kaldıracaklarını söylüyorlar, kaldırmazsanız namertsiniz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları