loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Türkiye beraber bütün zorlukları aşabilir

Kılıçdaroğlu: Türkiye beraber bütün zorlukları aşabilir
Tarih: 04.10.2019 - 14:36
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının temel atma töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. Kimseyi ötekileştirmeyen, kimsenin inancıyla, yaşam tarzıyla uğraşmayan bir siyaset anlayışı... Herkesin kimliğine, inancına saygı duyan, bu ülkenin sokağında gezebileceği, fabrikasında çalışabileceği bir siyaset anlayışıyla yola çıktık. 

7 maddelik kural koyduk. Birisi şu: Seçildiğin andan itibaren ayrım yapmadanherkesi kucaklayacak, herkese eşit hizmet götüreceksin. Ayrımcılığı bir tarafa bırakmak zorundayız. Toplum çok çekti. Kutuplaşmak değil bir araya gelmemiz lazım. Kavgaya, gerginliğe son vereceğiz. 

Bulunduğunuz belediyede bir çocuk yatağa aç giriyorsa uyumayacaksınız. O çocuğun karnı doyacak. 

Belediye başkanlarımızın bir görevi daha var. Para harcıyorlar, yollara, parklara harcayacaklar, tesisler yapacaklar. Bu vatandaşın parası. Belediye başkanı harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek.

Havaalanı, köprü, tünel yaptık, diyorlar. İtiraz eden yok, soruyoruz 'kaça yaptınız?'. Kaça yaptığınızı söylemek zorundasınız. 

Siyaset zenginleşme aracı değildir, halka hizmet etmenin en temiz yolu olmak zorundadır siyaset. Vatandaşlar arasında ayrım değil herkesi kucaklayan ve hesap veren anlayış... Adilseniz hesap vermekten korkmazsınız. 

Siyasete ilk girdiğim gün mal varlığımı açıkladım. Eşimin yüzüğüne kadar. Bugün de internet sitesinde var. Vermeyeceğim bir kuruş hesabım yoktur, çünkü temiz siyasetten yanayım.

Bizi bölmek istiyorlar, bunlardan uzak duracağız. Biz doğru durmaya kararlıyız. 

Orta Doğu'da iç açıcı bir tablo yok. 6 milyon Suriyeli yerlerini terk etti. 3,5 milyonu Türkiye'de. İktidar 40 milyar dolar harcandığını açıkladı. Hangi Suriyeliye ne kadar verildi, bilmiyoruz. 40 milyar doğru mu yanlış mı bilmiyoruz. Nereye gitti bu para bilmiyoruz.

Orta Doğu bataklığından kaçınmalıyız. En başından beri ne işimiz var, dedim. Komşuda yangın varsa elimizde bir kova suyla gitmeliyiz, ama komşudaki yangına elimizde benzin bidonuyla gittik, daha da büyüdü yangın.

Bazen Suriyelilere kızıyoruz, niçin geldiler, ekmeğimizi, işimizi aldılar, diyoruz. Suriyelilere kızacağımıza Suriyelileri buraya getirenlere niye kızmıyoruz? 

Bu ülkeyi kuranlar bize güzel bir ülke bıraktılar. Hepimiz hangi görüşten olursak olalım vatanımızı savunmak zorundayız. Savunmanın yolu üretimden geçiyor. Üretirseniz dünyada söz sahibi olursunuz. Ürettiğiniz zaman emek harcıyorsunuz. Kimse bize havadan para versin istemiyoruz. Üretelim, bileğimizin hakkıyla kazanalım. Türkiye üretimden kopartılıyor. Nohut, mercimek, canlı hayvan ithal ediyoruz. Çiftçi mi yok, toprak mı bitti? Beraber bütün zorlukları aşabilir Türkiye. 

Bolu Belediye başkanımıza bakacaksınız, o nasıl kendini Bolu'ya adadıysa bizler de kendimizi Türkiye'ye adayacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları