loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Vatandaş iktidara güven duymuyor

Kılıçdaroğlu: Vatandaş iktidara güven duymuyor
Tarih: 30.11.2019 - 12:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği ASIAD’ın Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle: 

"Yunanistan, Güney Kore, İtalya, Portekiz, Türkiye'nin 70'lerde kişi başına düşen milli gelir aynı seviyedeydi. Bugün bizi geçtiler, biz çok gerilerdeyiz. 

49 yılda bu ülkelerin çok gerisine düştüysek bunun sorumlusu siyaset kurumudur. İş dünyasının önemli aktörlerisiniz. Bir alana yoğunlaşmış duurmdasınız. Avrasya'ya... Gelecek vadeden, zengin doğal kaynakları olan bir bölge. Söz sahibi olmak istiyorsunuz.

Halka hesap veremeyen bir siyaset anlayışını yerleştiremezsek daha çok gelir buralarda konuşuruz. Sizin önünüzde engeller var, bunları kaldıracak olan siyaset kurumudur. 

Borç alarak ancak tefecilere hizmet eden bir ülke yaratırsınız. Üretime, alınterine değer vermeniz gerekir. Demokrasi, hukukun üstünlüğü. Yargının bağımsız olmnalığı, adaletin olmadığı ülke gelişmez. 

Adaleti görmzeden gelir, her söylediğim kanundur anlayışına teslim olursanız Türkiye büyümez. Beyin göçü veriyoruz. Biz okutuyoruz, verimli çağında Kanada'ya, Japonya'ya gidiyor. Bu tabloyu yaratan siyasi anlayış. Buna teslim olmayın.

Türkiye'nin üretmesi lazım. Tarımda üreteceksiniz. Üreten bir toplum geleceğe güvenle bakar, huzur vardır. Güçlü devleti nasıl sağlayacağız? EYT'liler var. Yaşa takıldık, emekli olamıyoruz, diyorlar. Çalışın diyorlar, çalışamıyorlar. Çalışırlarsa daha düşük emekli aylığı alıyorlar. Dünyanın nereseinde var? Bunu reform olarak geniş kitlelere anlattılar. Aile Sigortası'na ihtiyaç var. 60 yaşında emekli oldu. Kıdem tazminatını al dediler. 10 ay işsizlik maaşı aldı diyelim, sonra? 

Türkiye 1974'te söz verdi bu sigortanın kullanılması lazım. Yoksulluğu iktidarın sürekliliği için kullanırsanız felaket olur. Geldiğimiz nokta budur.

Üretimi gerçekleştirip, geliştikten sonra bunu sürdürebilmek gerekir. Dünya çapında kaç üniversitemiz var. Üniversiteler de artık sınıf sınıf oldu. Hocası olmayan üniversiteler... Almanya'yı bugün koçbaşı yapan ana aktör üniversiteleri. 

Sayın Davutoğlu başbakanlık yaptığı dönemde siyasi etik kanunu parlamentoya getireceğini duyurmuştu. Duyduğum en güzel şeylerden biri. Avukatlığın, doktorluğun kuralı var. Siyasetinki bol bol yalan söylemek. Ülkeye temiz, ahlaklı siyaset gerekmiyor mu? Korkudan ödediğimiz vergileri nereye harcıyorsunuz diye soru bile soramıyorsunuz? Bunların hepsinin üzerinde duracağız. 

Siyasal iktidara asla güven duyulmuyor. Siz duyabilirsiniz ama vatandaşların büyük kısmı duymuyor. Geleceği dolara, avroya yatırım yapmakta görüyor vatandaş.

Rusya'ya bağımlı hale geldik. Enerji konusundaki bağımlılığımz yüzde 50'lileri aştı. Dünyanın neresinde var? Tarımda, turizmde Rusya'ya bağımlı olduk. 

Türkiye'yi yönetmek, geleceği yönetmek bu mudur? Siz kalktınız oy verdiniz, o da bunları getirdi. Siz ekonomik kriz yaşıyorsunuz iktidar bunu kabul etmiyor.

Avrasya coğrafyası önemli coğrafya. Bir Türk dünyası masası kurduk. Türkiye için, sizler için... Önünüze çıkan engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Üretken, güçlü bir yapınız var, önünüzdeki tek engel siyaset kurumu. Bunu çözeceğiz. 

Hindistan'a bir grup arkadaş gönderdik. Yazılım sektöründe nasıl hızla büyüdü diye. 1,5 sayfalık rapor geldi. Okul öncesi eğitimde çocuklara oyun içinde matematiği öğretiyorlar. Bizim eğitimimiz nasıl? Çocuğu okula gönderen anne babaya sorun çocuklar nasıl eğitim alıyorlar? Eğitim sınıf atlatır. Üniversitelerde, okullarda sağlıklı bir eğitim politikası gerekir. Eğitim sistemini bozunca ülkeyi işgal etmeye gerek kalmaz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları