loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tank palet yanıtı: 'Madem herkes her şeyi biliyor niye gizli kararname çıkarıyorsunuz?'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a tank palet yanıtı: 'Madem herkes her şeyi biliyor niye gizli kararname çıkarıyorsunuz?'
Tarih: 19.11.2019 - 13:42
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Grup toplantısında İstanbul’da iki genç kızın bir kadının saldırısına maruz kalması, olayın basında “Başörtülü kadınlara saldırı” şeklinde verilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Başörtülü iki kızımıza saldırı yapıldı. Kendilerini aradım morallerini bozulmamasını söyledim. Bu ülkenin güzel insanları hep yanınızda olacaktır dedim. Moralinizi bozmayacaksınız. Ama hiçkimse unutmasın. Kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz.

Erdoğan az önce grup toplantısında Tank Palet Fabrikası satılmadı diyor. Satılmadı zaten peşkeş çekildi. Satılsa para alırsın. 25 yıllığına bedava verildi. Madem herkes her şeyi biliyor niye gizli kararname çıkarıyorsunuz? Demek ki bu milletten bir şeyler gizliyorsun. Ne Kılıçdaroğlu, ne CHP ne 82 milyon bu konuda geri adım atmayacak

Bunlar aynı zamanda devletin malının nasıl birilerine peşkeş çekildiğini gösteriyor. Kendisine bir ülke gösterin dedim. Kendi silah fabrikasını yabancı ülkeye 25 yıllığına kiralasın. Dünyada böyle bir örnek yok. Üstelik bedava. İşçiler orada çalışacak. TC Devletinin en büyük silah fabrikasının peşkeş çekilmesini ben kabul etmiyorum . Milliyetçilik anlayışım da kabul etmez bunu.

Seçim yapıyoruz, gidiyor vatandaş ben belediye başkanı olacağım diyor. Savcıya başvuruyor bu kişi, benim engelim var mı diyor. Savcı engel yok derse YSK’ya başvuruyorum. Dosyaya bakıyor onlar da. Sonra seçim yapılıyor. Seçimi kazanıyor o kişi 31’inde, sonra ayın 1’inde vali bu belediye başkanı görevden alınmalı diye yazı yazıyor. Benim seçime girmemde bir sıkıntı varsa bunu baştan yaparsın. Eğer yasal gerek varsa alınabilir, haklı bir gerekçe varsa alınabilir ama ne yaparsınız? Belediye meclis üyesi var, orada seçim yapılır, yeni aday seçilir. Diyorsunuz ki şimdi, seçimi kazandığın için seni cezalandırıyorum, oraya bir memur tayin ediyorum, ayrıca senin belediye meclisini de saymıyorum.

Sözcü gazetesi Türkiye'nin amiral gemisidir. Terör örgütüne destek vermekten suçlanıyor. Ya bütün hayatı zaten FETÖ ile mücadele ile geçti orada yazanların. Bu ülkede demokrasi, can ve mal güvenliği var diyeceksiniz! Bir daha söylüyorum; Türkiye'de bugün hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.

"Şehir Üniversite, bir yer verildi kendisine. Orayı gayet güzel donattılar. Mimari bütün özellikleri korudular. Büyük binalar yapmadılar. 2019 üniversite memnuniyet araştırmasında 14. sırada. Şimdi, banka haciz uyguluyor. Oradaki akademisyenler aylıklarını alamıyorlar. Öğrenciler var orada, başarılı bir üniversite. Her siyasal görüşten de akademisyen var. Normaldir zaten bu. İki arkadaşımı görevlendirdim, gidip bakın bu üniversitenin durumu diye. Banka aracılığıyla üniversiteyi susturmak, ele geçirmek istiyorlar. 

Holdingleri kurtarma kanunu getiriyorlar şimdi Meclis'e. Bu insanlar zorla avukat buldular, dava açtılar, paralarını geri alma hakkı buldular. Şimdi diyorlar ki, dava açmayın size kağıt vereceğiz, hisse hakkı. Ya batarsa ne olacak. Alın teriyle para veren vatandaşı kurtarmıyorlar, vatandaşı hortumlayanı kurtarmak için teklif veriyorlar. Eğer vicdan denen bir kavram varsa bu kanunu teklif edenler kimse başta AK Parti yöneticileri olmak üzere onlara oy verirsen iki elim mahşere kadar yakanda olacak kardeşim.

Türkiye'nin şan ve şerefini korumak zorunda olan kişi koruyamadı arkadaşlar. Ettiği yemine sadık bile kalamadı. Mektubu aynen iade et dedik, etmedi. Otur iki cümle kullan, bu mektup doğru değildir de dedik, bu lafı bile kullanmadı. Mektubu alıp Trump'a takdim edeceğim dedi. Bu kadar ağır bir hakareti Türkiye Cumhuriyeti devleti yaşamamıştır. Buna oy verene de şunu söylemek isterim, sen bu kadar ağır bir hakarete layık mısın? Aptal, akıllı ol' deniyor, senden tek bir laf bile çıkmıyor. Koşa koşa gitti. Gitme dedim, mektubu iade için gidecek, görüşeceğim dedi. Sen mektupçu başı mısın kardeşim! Aynı yolla iade edeceksin! Yapmadı. Koşa koşa gitti. Sözde oyun kurucuydu, dünya lideriyle. Bir baktık ki egemen güçlerin şamaroğlanına dönüşmüş. Bu benim ağırıma gidiyor. 

CHP iktidar olduğunda Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye göndereceğiz. Ha 4 milyon Suriyeli de hayırlı olsun, Trump’ın talimatını yerine getireceksin. Senin artık bu devletin çıkarlarını koruduğuna inanmıyorum.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları