loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan krize karşı beş maddelik çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan krize karşı beş maddelik çağrı
Tarih: 28.11.2019 - 08:59
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yaşanan krizin ekonomik değil, siyasi olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yaşadığı krizin yalnızca ekonomik kriz olmadığını belirterek  “Teşhisi doğru koyalım; bugünkü tablo bir siyasi krizdir. Hukuk devleti ilkelerinden ve demokrasiden vazgeçen tek adam rejimi Türkiye’yi felakete götürüyor” dedi. Kılıçdaroğlu, krizden çıkış için 5 temel çağrıda bulundu.

CHP Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan broşürde Kılıçdaroğlu’nun krizden çıkış ve normalleşme için temel çağrısı sıralandı. Türkiye genelinde dağıtılacak broşürde Kılıçdaroğlu kaleme aldığı değerlendirme yazısında; “Bugün yaşadığımız kriz, sadece bir ekonomik kriz değildir. Teşhisi doğru koyalım; bugünkü tablo bir siyasi krizdir. Hukuk devleti ilkelerinden ve demokrasiden vazgeçen tek adam rejimi Türkiye’yi felakete götürüyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve saygın olmasını sağlamak, cumhuriyeti eşit koşullarda demokrasiyle taçlandırmak için mevcut yönetime beş temel çağrıda bulunduğunu kaydederek, bunları şöyle sıraladı:

Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı: Anayasaya göre “Cumhurbaşkanı devletin başıdır” ve “Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil eder.” Bu nedenle cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir.

Yargı bağımsız olmalı: Mahkemeler siyasi iktidarın güdümüne girerse o ülkede adalet olmaz. Devletin temeli adalettir. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Bir partinin genel başkanının hakim tayin ettiği bir ülkede adaletten, mahkemelerin bağımsızlığından söz edilemez.

Yönetenler şeffaf olmalı: Sağlıklı işleyen demokrasilerde milletin parasını, vergisini harcayanlar, her kuruşun hesabını millete verirler. Oysa bugün ülkeyi yönetenler yapılan havaalanlarının, şehir hastanelerinin, otoyolların, köprülerin kaça yapıldığını milleten gizliyorlar.

Fatura üretene çıkarılmamalı: Bir fatura ödenecekse o faturayı önce borç verip yüklü faizlerle havadan para kazanan rantiyeciler ödemeli.

Dövizle garantileri TL’ye çevrilmeli: Devlete döviz garantili iş yapanlar krizden hiç etkilenmeden aksine krizi fırsata çevirenlerdir. Dolar bazında verilen ihaleler TL’ye çevrilmeli.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları