loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'teki partilere 'Kastamonu'ya gazilik unvanı verilmesi' çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis'teki partilere 'Kastamonu'ya gazilik unvanı verilmesi' çağrısı
Tarih: 15.10.2019 - 15:51
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada Kastamonu'nun gazi unvanı alması için kanun teklifi verdiklerini belirterek diğer partilerden destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında konuştu. CHP lideri geçtiğimiz günlerde  Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) düzneldiği tanıtım günlerinin açılışına katılmış dernek yöneticilerinin Kastamonu'nun gazilik unvanı alması talebine destek vereceğini söylemişti.
KAS-DER Başkanı Remzi Şen, CHP grubunun gazilik unvanı için kanun teklifi vermesi üzerine Kılıçdaroğlu'na teşekkür hediyesi sundu. Şen, Kastamonu'yu resmeden bir tablo hediye etti.
CHP lideri Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Meclis'teki partilere de konuya ilişkin çağrıda bulundu.
CHP lideri şunları söyledi:
"Kastamonuluların İstanbul'da günleri vardı, katıldım. Kastamonulular çalışkan insanlar. Kurtuluş Savaşı için büyük mücadele veren insanlar. İstiklal Yolu var, İnebolu'dan başlayıp Ankara'ya uzanıyor. Kurtuluş Savaşı'nda hayatını kaybeden şehitlerimize, gazilerimize silah götüren yol... O toplantıya katıldığımda dernek başkanı bana 'Neden bize gazilik unvanı verilmiyor' dedi. Ben de söz verdim kanun teklifi için. Teklifi verdik. Bütün partilere çağrı yapıyorum, Kastamonuluların hakkını Kastamonu'ya teslim edelim."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları