loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'Tank palette satış değil kiralama ihalesi yapıldı' diyen Erdoğan'a 3 soru

Kılıçdaroğlu'ndan 'Tank palette satış değil kiralama ihalesi yapıldı' diyen Erdoğan'a 3 soru
Tarih: 13.12.2019 - 17:49
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tank palet fabrikasının BMC'ye ne kadara kiralandığını sordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tank palet fabrikasının BMC firması ve Katar ordusuna peşkeş çekildiğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçtiğimiz günlerde katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın '100 bin sosyal konut' projesinin tanıtım toplantısında hedef alarak açıklamada bulunmuştu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, "Yatıyor kalkıyor bu tank palet fabrikasını ‘yabancılara sattılar’ diyor" demişti. Erdoğan, konuya ilişkin olarak "Burada satış diye bir şey yok. Tank palet fabrikası zararda olan bir yer, teknolojisi ileri değil. Üç firma katılıyor, BMC ihaleyi alıyor. Bu satış değil, kiralama işletme ihalesi. 50 milyon dolarlık bir yatırım şartıyla burayı 25 yıllığına alıyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'kiralama ihalesi yapıldı' diyen Erdoğan'a "Katar Ordusu’nun en büyük ortağı olduğu BMC firması, Tank Palet Fabrikası’nı 25 yıllığına kaç Türk Lirası’na kiraladı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu,'nun Twitter hesabından Erdoğan'a yönelttiği sorular şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları