loading
close
SON DAKİKALAR

Seçilemeyen AKP'liler koltuksuz kalmıyor

Seçilemeyen AKP'liler koltuksuz kalmıyor
Tarih: 14.11.2019 - 13:53
Kategori: Siyaset

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP'den belediye başkan adayı olan ancak seçimi kaybeden ya da aday gösterilmeyen bazı isimlerin bakan yardımcısı ve AKP'li başkanlara danışman yapıldığı ortaya çıktı.

31 Mart'ta AKP'nin Bolu belediye başkan adayı olan Fatih Metin, CHP adayı karşısında kaybetti. Metin, seçim sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atandı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, AKP'nin İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz da seçimi kaybettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na getirildi.

AKP'den iki dönem İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Misbah Demircan, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde partisi tarafından aday gösterilmedi. Seçim sonrası ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı oldu.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan ve 31 Mart'ta AKP'den Büyükçekmece adayı gösterilip seçilemeyen Mevlüt Uysal da mayıs ayında Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Milas Belediye Başkanlığı'nı kaybeden AKP'li Barış Saylak ise Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü oldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP'li Burhan Sakallı, seçimi kaybetti ama Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e danışmanı oldu.

Yerel seçimde Adapazarı Belediye Başkan aday adayı gösterilen AKP'li eski Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği koltuğuna oturdu.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ise eski AKP Bayburt Demirözü Belediye Başkanı olan ve son seçimde aday gösterilmeyen Selami Ersen atandı.

AKP'den Araban Belediye Başkan aday adayı olan Gökmen Gökçek de aday gösterilmedi ama Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Strateji Geliştirme Daire Başkanı oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları