Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüştü.
EPDK’yı ve AKP İktidarını ser sözlerle eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Vatandaş,devletten bu zor zamanlarda kirasını, elektrik, su faturasını ödemesini beklerken, EPDK kapanan binlerce iş yerinden kullanmadığı elektrik ve doğalgaz faturasını tahsil etmenin derdine” dedi.
CHP’nin koronavirüs raporuna katkıda bulunan uzmanlar, tansiyon, şeker ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunu bulunan ancak henüz bunun farkında olmayan vatandaşların en büyük risk grubunu oluşturduğu uyarısında bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, açıktan atamayla kamuya alınan 12 bin sağlık işçisinin 1 Ocak 2019 tarihinde sona eren Toplu İş Sözleşmesi'nin (TİS) yenilenmesini beklediğini söyledi.
CHP tarafından hazırlanan 'Karantina Altına Alınan Yerleşim Yerleri Raporu', Türkiye’de karantina altına alınan yerlere yapılması gereken yardımların yapılmadığını ortaya çıkardı.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans üzerinden memur sendikalarının temsilcileri ile görüştü.
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, tarımsal üretimin yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınından etkilenmemesi için Bakanlıkça alınan önlemleri Meclis gündemine taşıdı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs sürecinde çalışanların motivasyonunu artırmak amacıyla sağlık personeline yapılacak ek ödemelerin, memur-işçi-taşeron ayırımı yapmadan tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in bağış kampanyasını eleştirenlere yönelik "hastalıklı bir zihniyet' benzetmesine tekpi gösterdi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ''Milli Dayanışma Kampanyası’na kinle yaklaşan hastalıklı bir zihniyet var. İmkanı olanın ihtiyacı olanla kolkola girmesine nefretle bakan bir zihniyet var" dedi.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Milletin anasına küfreden Mehmet Cengiz’in bir gecede 400 milyon tl vergi borcunu sildiğiniz, şimdi gidin parayı ondan isteyiniz" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salgın sürecindeki uluslararası yardımları eleştirdi. Akşener, "Madem durumun var, önce sıkıntı çeken insanına yardım yap. Aç karınların böyle hikayelere karnı tok. Devlet adamlığı, yaraya çare olmaktır" dedi.
MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, gece saatlerinde koronavirüs (Covid-19) şüphesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de ele alınacak infaz düzenlemesinin bu haliyle Meclis yoluyla hırsızların heykelini dikme çabası olduğunu belirterek “Yasa bu haliyle vicdansızdır, adaletsizdir. Ya vicdanlı ve adaletli bir yasaya dönüştürülür ya da karşısında bizi bulurlar” diye konuştu.
MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak "17 yılda, 2 trilyon 356 milyar dolar, yani 3.5 katı kadar para kullanmışlar. Şimdi soruyorum nereye gitti bu paralar? Milletin bağışına zekatına göz dikmişler" ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, koronavirüs başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirme ve önerilerini kamuoyuyla paylaştı.
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek sokağa çıkma yasağı genelgeleri hakkında basın açıklaması yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın yeni tip Koronavirüs'e karşı takındığı tavrı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Daha da derinleşen ekonomik ve sosyal buhranla karşı karşıya kalabiliriz" uyarısında bulundu.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, evinde yardımcısında koronavirüs tespit edildiğini ancak eşi ile kendisinin testlerinin negatif çıktığını açıkladı.