İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Başkanlık Divanı toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Buğra Kavuncu af gündemine ilişkin değerlendirmede bulunarak "Uyuşturucu tacirlerinin serbest kalmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, "İdam cezası talebimizle ilgili hazırlıklarımız son aşamasına geldi. Meclis açıldığında idam teklifimizi önce kamuoyuyla paylaşacağız, sonra da HDP dışındaki grupları ziyaret ederek teklifimize desteklerini isteyeceğiz" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yerel seçimlerde ittifak görüşmesi için bir araya geliyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan enflasyona bağlı olarak kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarından dolayı banka sicili bozulan vatandaşların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan , "Sadece sosyal sebeplerden dolayı sıkıntıya düşmüş, hata yapmış vatandaşlarımızın hürriyetlerine kavuşması noktasında MHP'nin ortaya koyduğu iradeye inanıyorum ki bütün siyasi partiler de destek verecektir" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi.
Erdoğan, MHP ile yerel seçimde ittifak konusunun görüşüldüğü AKP MKYK’de her il ve ilçede aday çıkarılacağını söyledi. Bazı MKYK üyeleri Bahçeli’nin Adana ve Mersin’de partisinin adaylarını açıklamasını eleştirdi: Hem ittifak istediğini söylüyor, hem aday açıklayarak emrivaki yapıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te önemli açıklamalarda bulundu. Projelerin sabote edilmeye çalışıldığını anlatan Erdoğan, ima yoluyla tehdit edildiği anlar olduğunu söyledi.
Partisinin kadın kolları toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, İdlib süreci ile ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ateşkes çağrısı önemlidir" şeklinde açıklama yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyalş medya hesabından paylaştığı bir videoyla, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıtlaması için 9 soru yöneltti
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Bunun korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi bölge toplantıları yapıyor. Bölge toplantılarından ilki Adana’da 22 Eylül’de Adana’da yapılacak.
CHP Akdeniz Belediye Başkan aday adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, yarım kalan "Bir idealimiz var. Akdeniz'in sahip olduğu zenginlikleri eşit olarak halkımıza dağıtacağız, toplumsal adaletle Mersinlilik kimliğine hizmet edeceğiz" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomideki sorunların ve çözüm önerilerinin halka anlatılması talimatını vermesinin ardından, CHP milletvekilleri Zeynel Emre, Mahir Polat ve Burhanettin Bulut’tan oluşan heyet, Mardin’de temaslarda bulundu.
Mart 2019'daki yerel seçimler öncesinde belediye başkanlıkları için CHP'de adaylık süreci başlıyor. CHP'li il ve ilçe başkanları aday olmak istemeleri hâlinde istifa etmesi istenecek.
BBP lideri Destici, ekonomideki sorunların sadece ABD'nin Türkiye'ye yönelik kararlarından kaynaklanmadığını belirterek, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. ABD'nin Türkiye'ye yönelik haksız ambargo girişimlerinin etkisi var ancak ekonomimizdeki sıkıntılar da sebebin diğer parçası" dedi.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin MYK toplantısı sonrasında HDP Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifak ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. İstanbul’da aday çıkarmayacaklarını, Ankara ve İzmir’i değerlendirdiklerini kaydetti.
İYİ Parti Basın ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Dr. Aytun Çıray Aydın'da yaptığı basın toplantısında “Kriz yoktur manipülasyon vardır” görüşüne sarsısı eleştiriler getirdi. Aynı zamanda Soçi’de İblib konusunda varılan anlaşmanın son derece riskli olduğunu vurguladı.