CHP'li kadınlar, "Adalet ve Gelecek" temalı Kadın Kolları 13. Olağan Kurultayı için Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda toplandı.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Çamdibi’nde esnafla ve vatandaşlarla buluştu, iktidarın toplumun sorunlarına kulaklarını tıkadığını, hükümetin tüm yetkilerini bir kişiye devrettiğini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ABD ve Avrupa Birliği'nin demokrasi vaadiyle Ortadoğu'yu şehir şehir, mahalle mahalle böldüğünü belirterek, "Hangi ülkeye demokrasi götürdünüz? Afganistan'a mı, Libya'ya mı, Mısır'a mı, Irak'a mı? Bu ülkelere ne götürdünüz ki Suriye'ye ne getireceksiniz" dedi.
AKP'nin Adana, Yüreğir ilçe kongresinde 400 delegeden 281'inin imzasıyla aday gösterilen Mustafa Çiçek'in listesini divan kabul etmedi. Mevcut ilçe başkanı Ahmet Çözer'in ise, FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddia edilen Nizam-Der üyesi olduğu belirtilirken, delegeler duruma tepki gösterdi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Beyoğlu İlçe Kadın Kollarının düzenlediği, "Türk Kadını Devletinin Yanında" adlı toplantıya katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinin ardından dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Eskişehir'de kendisini bekleyen vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yolda inanarak yürüyoruz, müjdeye doğru koşuyoruz. Allah'ın izni ile zafer her an daha yakın" dedi.
İyi Parti İzmir İl Başkanlığı'nın açılışında konuşan Meral Akşener, Türkiye'de insanların korkutulduğunu vurgulayarak, "Adaletin cenaze namazı kılındı. Tek bir kişiye bakıyorlar, her bir konuda en küçük şeye karar veren bir kişi ile yollarına devam ediyor. Bunun adı tiranlıktır, diktatörlüktür" dedi.
Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, tutuklu gazetecilere ilişkin sorulan soruya “Sizin başbakanınız ya da cumhurbaşkanınızı öldürmeye kalkarlarsa siz ne yapardınız?” yanıtını verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki FETÖ için "Onu temizlemek kolay değildi. Bizden başka da onu temizleyecek başka bir Allah'ın kulu bir ortam bir kurum parti de yoktu. Çok şükür o da temizlendi" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarının "Adalet ve Gelecek" temalı 13. Olağan Kurultayı, 18 Şubat 2018 Pazar günü yapılacak.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili, "Elhamdülillah, her geçen gün zafere biraz daha yaklaşıyoruz" dedi. Erdoğan, "30 kadar Mehmetçiğimiz, 60 küsür ÖSO'dan olmak üzere şehidimiz var" diye konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’ın Ankara ziyaretini, ABD-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Sahadakilerle siyasettekiler ayrı telden çalıyor. Bizim muhatabımız siyasiler. Sahadaki yanlışlara, ilişkilerimizi zehirleyen yanlış tutumlara son vermeleri gerekir” dedi.
AKP ve MHP, ittifakla ilgili düzenlemede her partinin kendi listesiyle seçime girmesinde uzlaştı. Son sözü Erdoğan ve Bahçeli söyleyecek.
Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Kurucu Başkanı ve CHP'nin eski Parti Meclisi (PM) üyesi olan Ercan Karakaş, tüzük kurultayı öncesi yaptığı çağrıda CHP tüzüğü hakkında önerilerde bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tellerson ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.
CHP, 9-10 Mart tarihlerinde tüzük değişikliğini görüşmek üzere 19. Olağanüstü Kurultayı’nı topluyor. Genel Merkez’den illere gönderilen yazıda önerilerin belirlenmesi istenirken, cuma gününden itibaren illerden gönderilecek 86 delege, kurulacak tüzük komisyonunda çalışmalarına başlayacak.
HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’ın vekilliği, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Saraydaki padişah bozuntusu' dediği için düşürülebilir.
ABD Savunma Bakanı James Mattis'in 'PKK' ve 'YPG' açıklamasına değinen Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'ABD’nin yaklaşımı son derece absürt' şeklinde konuştu.
AKP ile MHP’nin seçim ittifakı ile ilgili ortak yürüttükleri çalışma tamamlandı. 'Milli mutabakat' adı verilen“seçim ittifakı” çalışmasının kamuoyuna nasıl açıklanacağı da belirlendi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımını gerçekleştirdi. İstanbul’da CHP’yi 3 kritik seçime hazırlayacak yönetimdeki görevlendirmeler arasında kent suçlarına karşı mücadele, sandık güvenliği, sosyal politikalar ve kurumsal iletişim konuları öne çıktı.