MHP Milletvekili Celal Adan, 17 Aralık’ta devlet yönetimini bir altın kaçakçısının elinde bulduklarını iddia ederken, özel teşebbüs televizyon kanallarına kayyım atanmasını da eleştirdi.
CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof.Dr.Gaye Usluer, kölelik yasası olarak da adlandırılan ‘İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasını engellemek için başlatılan kampanyayı halka anlattı.
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, 'Ben de bu parlamentonun milletvekili olarak Cumhurbaşkanı’nı tanımıyorum' dedi.
MHP’de il teşkilatlarının kapanmasının ardından kadın kolları da görevlerinden alınmaya başlandı.
CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, özel bir yayınevi tarafından 8 yaş üzeri çocuklara yönelik basılan ve çeşitli okullarda eğitimciler tarafından tavsiye edilen, çok eşliliği olağan ve sevimli göstermeye çalışan bir kitabı Meclis gündemine taşıdı.
Gana'da Erdoğan'a 6 buçuk dakika 'kırmızı halı' turu attırdılar.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Cumhurbaşkanın AYM’nin kararlarını eleştirmesi demokratik haktır’ dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın AYM kararına ilişkin açıklaması için, ‘Mahkeme kararına uymayacağım demek, narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır’ dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, AYM kararlarını tanımadığını söyleyen Erdoğan için, ‘İnsanları ömür boyu hapse atsa yine rahat etmeyecek’ dedi.
CHP YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Av.Uğur Bayraktutan Çay Tarımındaki sorunların tespiti için meclis Araştırma Önergesi verdi.
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, '8 Mart resmi tatil olsun' talebini yasa önerisi olarak sunduklarını basın ve kamuoyu ile gerçekleştirdiği basın toplantısında paylaştı.
Kılıçdaroğlu, Ekrem Kerem Oktay’ı Ekonomi ve İş Dünyası’ndan sorumlu Başdanışman olarak atadı
MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada parti içindeki muhalifleri eleştirerek, Gülen Cemaati'ni de hedef aldı. Bahçeli cemaatin MHP'yi ele geçirerek partileşme ve siyasi sığınak arayışında olduklarını iddia etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, ‘Anayasa masasına davet’ mektubuna, bugün yine bir mektupla yanıt verecek.
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Erdoğan’ın AYM kararıyla ilgili yorumu için kişisel görüşünü ortaya koymuştur’ dedi.
Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veren Baykal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: AYM'nin bireysel başvurulara karşı müracaat merci olmasını ortadan kaldıracak bir görüş değildir...
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 11 milyon emekliyi ilgilendiren maaş kesintileri ile ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 'Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan,saygı duymayan açıklamaları ile eşi Emine Erdoğan’ın 'enkaz' açıklaması büyük bir talihsizliktir,' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun fındık fiyatı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımladı.
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Süloğlu İlçesinde Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapmaması sonucunda üreticilerin mağduriyetlerini dile getirdi.