İzmir'in Menderes ilçesinde art arda depremler meydana geldi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteciler Hadi ve Süleyman Özışık hakkında "hakaret", "iftira" ve "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım"dan suç duyurusunda bulundu.
Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Yahudi halkına karşı düşmanca ifadeler kullandığı' belirtilerek yapılan kınama açıklamasına tepki gösterdi.
Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in beğeni düzeyleriyle ilgili anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve şantaj suçlarından 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve geçen ocak ayında cezaevine giren Necmettin Keskin’in AKP ve MHP’nin çıkardığı af paketinden yararlanarak, tahliye edildiği ortaya çıktı.
Beşiktaşlı futbolcular, şampiyonluk kupasıyla İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda tur attı ve mutluluklarını tribünlerde yer alan kısıtlı sayıda taraftar ile paylaştı.
Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı olduğunu söyleyerek soruşturma açtığını duyurdu. Valiliğin Akbulut hakkında soruşturma açtığı haberleri ise yalanlandı.
Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyon 420 bin 240'a yükseldi. Vaka sayısı ise 164 milyon 941 bin 569 oldu.
Ankara 12. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu Keçiören’de orman alanının kamu yararına aykırı şekilde yapılaştırılmasına ve eğitim alanına dönüştürülmesine izin vermedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma törenine katıldı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayınladı.
Galatasaray Spor Kulübü, olağan seçim genel kurul toplantısı hakkında bir açıklama yayınladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Halk Bakkal projesini başlatıyoruz. Artık 200 bine yakın Sosyal Destek İstanbulkart kullanıcısı bakkallardan da alışveriş yapabilecek" dedi.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolar ve açıklamalarının etkileri dünya basınında da yer buluyor.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almasını şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızı anti-semitizmle suçlamak mantıksız ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu Cumhurbaşkanımız hakkında söylenmiş bir yalandır" dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK),Sağlık Bakanlığına gönderdiği yazı ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için yükseköğretim kurumlarındaki "akademik ve idari kadrolardaki personel" ile "örgün öğretimde okuyan öğrencilerin" 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi.
Mustafa Kemal Atatürk, 102 yıl önce bugün 19 Mayıs'ta Samsun’a çıktı. Türk Milleti’ne bağımsızlığı ve özgürlüğü getiren mücadeleyi başlattı. Samsun’dan Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etti.
Diyarbakır Valiliği, kentte bulunan 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına 00.30 sularında saldırı girişiminde bulunulduğunu ancak herhangi bir zayiatın yaşanmadığını duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösteren AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını "Yahudi düşmanı" anlamına gelen "antisemitist" olarak nitelendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Malatya’da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından gri pasaportla yurt dışına gönderilen 45 kişiden 43'ünün dönmediğini ortaya çıkmıştı. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, skandalı dile getiren CHP’lileri suçladı.