Bursa'da, Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı’nın geliştirdiği nanoteknolojik solüsyonun Covid-19 virüsünü 1 dakika içerisinde yok ettiği tespit edildi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) anti mikrobiyal etkinlik analizleri yapılan solüsyon, burun spreyi haline getirilerek, eczanelerde satılmaya başlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, yemin töreninin ardından görevindeki ilk gününde Covid-19 salgınını yenecek politikalara odaklandı.
HSK, Konya Bölge İdare Mahkemesi (BİM) Başkanı Mustafa Nafiz Acar, Gaziantep BİM Başkanı Yüksel Navdar ve Ankara BİM Daire Başkanı Fatih Zencirci'yi Danıştay üyeliğine seçti.
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak; Milletçe çok sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntıdan, ülkeyi yöneten Saray sosyetesinin payına; debdebe, şatafat, israf ve VİP aşı düşerken, milletimizin payına; salgın, hayat pahalılığı, işsizlik, açlık, kuyruklar ve askıda ekmek düşüyor.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Cumhur İttifakı'yla ilgili 'Perinçek vesayeti' iddiasına yanıt verdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi zilini çalarak "İkinci dönemde salgının yolumuzdan çekildiği oranda okullarımıza hep beraber döneceğiz. 15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımıza çağırmak, orada görmek istiyoruz" dedi.
Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi önünde özlük hakları ve taleplerinin yerine getirilmesi için toplanan çok sayıda sağlık çalışanı gözaltına alındı.
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bugün 44 maddelik Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yasa teklifimizi Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Askerliğini yapmayan milletvekilleri dönem sonunda bu görevleri ifa edecekler" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'in 5. ölüm yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj paylaştı.
Çiftlik Bank yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında "Politik görüşü nedir?" sorusuna "Ak Partili'dir. Babasından mutassıptır. Ama rap müzik yapıyor, uyuşturucu kullanıyor. Evet, hem Ak Partili'dir, hem de kadın, uyuşturucu ve zevk düşkünlüğü vardı," yanıtını verdi.
10 yıldır hedefe ulaşamayan FATİH Projesi'ne 2021 yılı için 500 milyon TL’si dış kredi olmak üzere 1 milyar TL daha kaynak ayrılırken, proje kapsamında bu güne kadar harcanan para 5 milyar liraya yaklaştı.
Yeni planlamayla sefer sayıları arttırılan metrobüs hattında, hat numaralarından kaynaklı karışıklığı önlemek için otobüslerin tabelasında kodlar yerine, artık gidilecek son istasyonun ismi yazacak. Hattaki aktarmalar da azalacak. Uygulama 26 Ocak Salı günü başlayacak.
Hazine’nin 2016 yılında açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için IC İçtaş İnşaat-Astaldi Konsorsiyumu’na (ICA) yaptığı geçiş garantisi ödemelerinin yüzde 10’unu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) aktarması gerekirken tek kuruş bile göndermediği ortaya çıktı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mobil büfelerde halk ekmek satışıyla ilgili genelge tartışmasıyla ilgili "Tarım Bakanlığı’nın bu süreci ifade etmediğini açıklaması, sorunu şimdilik çözmüştür. Ama ekmek davası, yoksullukla mücadele konusunda hiçbir engel tanımayacağımızı da tüm İstanbul halkına duyuralım” dedi.
Eski Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan'ın ölümünün üzerinden 15 yıl geçti.
Ankara'da, 2011 yılı avukatlıktan hâkim ve savcılığa geçiş sınavı öncesi, sınav sorularını alarak hakim ve savcı oldukları değerlendirilen, meslekten ihraç çoğu Bylock kullanıcısı 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''AYM'nin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Kararlar uygulanmak için vardır'' dedi.
Türkiye Kömür İşletmeleri'nce, Soma maden kazasından sonra tazminat alamadan işten çıkarılan 2 bin 395 işçiye bugün 102 milyon TL ödeme yapıldığı bildirildi.
Avrupa Birliği (AB) liderleri, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarından zaruri olmadıkça seyahat etmemelerini isterken, önümüzdeki günlerde yeni kısıtlamaların yürürlüğe sokulabileceği uyarısı yaptı.