çişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İmamoğlu'nun tutuklanmasına karşı 19 Mart 2025 tarihinden itibaren yapılan eylemlerde toplam 1418 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Yazarlar Derneği tarafından 25 Mart 2025 Salı günü saat 11.00’de Cağaloğlu’nda basın toplantısı yaptı.
Silivri (Marmara) Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu; Bir siyasetçinin annesine hakaret edilmesi; bir annenin, kadının bu şekilde siyasete malzeme edilmeye çalışılması asla kabul edilemez.
Mart 2025 Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre; Güven endeksi hizmet sektöründe %0,2 arttı, perakende ticaret sektöründe %2,5 azaldı, inşaat sektöründe %0,5 azaldı.
Şükran Soner; CHP’nin, Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı üzerinden pazar günü gerçekleştirdiği iki sandıklı oylamanın kayıtlı sonuçları, İmamoğlu’na verilmiş destek oylarının toplamı 15.5 milyonluk sürpriz bir rekoru yansıtıyor.
Murat Ağırel; O dönem savcılık belgeleri ve ifadeleri incelemiş, neticesinde “Kovuşturmaya yer yok” kararı vermiş. Bu kararı Uğur Güngör, Bakırköy Hâkimliği’ne itiraz etmiş. İtirazı inceleyen mahkeme, itirazı reddetmiş ve kararı da kesinleştirmiş.
Orhan Bursalı; Mehmet Şimşek, tüm ekonomik çöküşün bedelini halka ödettirmek için gelmedi mi? İki yıldır bunu büyük bir başarıyla yapmıyor mu?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri Cezaevinde ziyaret edecek. Saat 13,30'da Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde grup toplantısında konuşacak.
Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından 6. günde de Saraçhane'de eylemler sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Saraçhane mitinglerini görmeyen' markalar için boykot listesi açıkladı.
SONDAKİKA; #ResmiGazete'de yayımlanan 25 Mart 2025 Salı yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu hakkında yazan Birinci, gelen tepkiler sonrası paylaşımını silip özür diledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri (Marmara) Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 25 Mart 2025 Salı sabah; 9,30'da görüşecek.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ekrem İmamoğlu ziyareti sonrası Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında sondakika Beştepe'de toplandı.
TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen yolsuzluk davası nedeniyle tutuklu bulunduğu Silivri cezaevinden avukatları aracılığı ile sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "CHP camilere" saldırıyor iddialarına yanıt vererek, "Güvenlik güçleri, Saraçhane’de toplanan, demokratik tepkisini gösteren gençleri, vatandaşlarımızı biber gazıyla ve tazyikli suyla süpürerek camiye sıkıştırmıştır."
Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, sondakika partisinin gündeme ilişkin görüşlerini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklanan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane’deki nöbetini sürdürüyor.
Orhan Bursalı; Demokrasi 2007’den beri bir oyuncaktır. 2008’de zaten medyayı susturmaya başlamışlardı. Milli iradenin de aslında iktidar tarafından tutuklandığını görüyoruz. Seçim sandığı AKP’nin oyuncağı olarak torbada tutuklu turpun büyüklerinden biridir.
Barış Terkoğlu; Kısacası Yenikapı durağındaki çelişki, Erdoğan’ın iktidarda kalma ilkesinin kuralsızlığıyla açıklayıcı oluyor. Yenikapı Meydanı’nda Özgür Özel’in mesajının yuhlanması, Erdoğan’ın oyunlarının karşılık bulduğunu gösteriyor.