YSK Başkanı Sadi Güven geçersiz oyların yeniden sayılmasına ilişkin açıklama yaptı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının sandıklarından çıkan sonuç belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre Milli Savunma Bakanı Akar’ın oy kullandığı sandıktan CHP açık ara önde çıktı.
Milli Savunma Bakanlığı, "Bugün Anıtkabir’de icra edilen törende, törene katılım sağlayanlar tarafından tören usül ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir" denildi.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor’la 0-0 berabere kaldı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarını yayın yasağı kalkmadan açıklayan televizyon kuruluşları hakkında inceleme başlattı. İnceleme kapsamında RTÜK uzmanlarınca hazırlanacak rapor, Üst Kurula iletilecek.
Dolar fiyatları şu dakikalarda 5.57 TL seviyesinde hareket ederken, Euro fiyatları ise 6.26 TL seviyesinde bulunuyor.
Filipinler'deki kızamık salgınında, yıl başından 26 Mart'a kadar 355 kişi yaşamını yitirdi.
Benzinin litre fiyatına dün gece yarısından itibaren 19 kuruş zam yapıldı.
Guardian gazetesi, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimlerini önde tamamlayan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili haberinde, İmamoğlu için "Bölünen şehrin desteğini kazanan, yükselen bir yıldız" ifadesini kullandı.
Çiğdem Toker: İktidarın, yerel yönetimler üzerindeki idari ve mali vesayeti bugünün konusu değil. Yepyeni bir durum da değil. Bilakis ülkenin yönetsel sisteminde başından bu yana hükmünü sürdüren bir çerçeve.
Yılmaz Özdil: İyi Parti'yle Chp uzlaşmasına gözümüz gibi bakmalıyız…
Can Ataklı: Aslında doğru tabii. Kürt kökenli seçmenlerin ne kadarının CHP adaylarına oy verdiğini elbette bilemem ama sonuçlara bakınca en azından AKP’ye vermedikleri belli oluyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, ABD'nin yerel seçimlere ilişkin değerlendirmesine tepki gösterdi.
Resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Muhittin Böcek, “Tam 55 yıldır varlığını sürdüren Altın Portakal özüne dönüyor. Tüm Antalyalılarımız ve sanatçılarımızla beraber festivalimizi yapacağız” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'ndan 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin ilk açıklama geldi.
AKP'nin itirazıyla Ankara'nın Polatlı ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildi.
MEB, öğrencilere yönelik faaliyet yürütmesi yargı kararlarıyla engellenen Ensar Vakfı’nın okullarda çalışma yapmasına olanak sağlamaya devam ediyor
Savunmada özel sektör ve ithalat öne çıktı. Dışarıdan alınan askeri malzemelerin yüzde 50’sinin askeri fabrikalarda üretilebileceğini belirten Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal, “Fabrikalara sorulmadan ithalat yapılıyor. Tank palet türü fabrikaların işini özel şirketler kapıyor” dedi.
31 Mart gecesi seçim verilerinin güncellenmemesi nedeniyle Anadolu Ajansı’na yönelik eleştiriler sürüyor. AA çalışanları, kendilerinin de verilerin nereden alındığını bilmediğini söyledi.
YSK, İstanbul'da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayımının durdurulması yönündeki İl Seçim Kurulu kararını kaldırdı, bu oylar yeniden sayılacak.
Şahin Mengü; Aslında bu seçimlerde halk siyasi partilere, adaylara, bırakın aranızdaki bu kısır çekişmeleri, benim sorunlarımı nasıl çözeceğinizi anlatın demiştir.