Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde Kahramanmaraş depremi gündemli basın toplantısı düzenledi.
Yılmaz Özdil; Bugün, toplumumuzun çağdaş görüntü veren kesimiyle, neredeyse hâlâ Cumhuriyet döneminin başlarındaki görüntüyü veren kesimi, bana iki ayrı Türkiye'nin varlığını düşündürüyor.
Murat Ağırel; Peki, devlet kurumlarının yurtları tahsis edilirken, devlet kurumlarının binalarının ve arazilerinin tahsis edildiği tarikat, vakıf ve derneklere ait özel yurtlar neden yurttaşlara tahsis edilmez?
Barış Pehlivan; Durum öyle bir noktaya vardı ki Gülloğlu bir gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitti. Erdoğan’a özetle “Ya beni başka bir yere atayın ya da ben AFAD’dan affımı rica ediyorum” dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Deprem bölgelerine 100'e yakın tır gönderdik el koydular, depoya gönderdiler. Deprem bölgelerinde hiçbir iktidar mensubunu görmedim" dedi.
Resmi Gazete'de yayımlanan 17 Şubat 2023 Cuma yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Depremin 12. günündeyiz. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 38.044 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi, 81 İl'de Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında il başkanlıklarında basın açıklaması yapacak.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin üzerinden 11 gün geçtiğini anımsattı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş’in ailesine dün akşam yaptığı taziye ziyaretini, sosyal medya hesabından duyurdu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.
Yüksel Işık; Gerçekleşen afetten sonra geride kalanlara el uzatmak, insanlık görevimizdir; ihmal edenlerden hesap sormak ise kamusal görevdir.
Depremin 11. günündeyiz. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36.187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 108.068 vatandaşımız ise yaralandı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Haberciliği cezalandırmayı düşünenleri de, bu büyük hatadan dönmeye davet ediyorum.
Yazgülü Aldoğan; Medyayı ele geçirip muma çevirdiler. Rahatça sömürebilecekleri, biat etmiş, sinmiş, cahil ve kindar bir toplum yaratmak için az çok başarılı da olmuşlardı ki... Öyle bir sallandık, öyle bir yıkıldık ki...
Orhan Bursalı; Sonunda Ata posta başlarına, ‘Paraya ihtiyacınız var mı’ diye bir soru sordu. İçlerinden daha olgun ve yaşlı birisi, ‘İşte şimdi ayıp ettin paşam. Hem vatan hizmetine çağırdın hem de şimdi bunun fiyatını soruyorsun’ diye cevap verdi.
Barış Terkoğlu; Devletin dili olsa konuşsa. Belki sırtına çıkarak yükselenleri gösterecek. Düşman arayanlara “Uzağa bakmayın” diyecek.
Can Ataklı; “Asrın felaketi” bahanesi ile kimse kendini kurtaramaz!
Yılmaz Özdil; 2022 oldu, sabırsız davranırsak, sabretmezsek başımıza neler geleceğini anlattı, “hepimiz aynı gemideyiz, gemi hızla yol alırsa hepimiz kazanacağız, gemi su alırsa hepimiz boğulacağız, bu yüzden milletimden biraz sabır istiyorum” dedi.