Selahattin Demirtaş 7.7'lik deprem nedeniyle yaptığı açıklamada; Cezaevlerinden hepimiz kan vermek için başvuru yaptık. Battaniyelerimizi de halkımıza göndermek istiyoruz. Bize kolaylık sağlansın.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 10 ilde toplam can kaybının 2379'a yükseldiğini ve 14 bin 483 kişinin yaralandığını açıkladı.
AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesinin Adıyaman'da enkaz altında olduğu öğrenildi.
Gaziantep Kalesi deprem nedeniyle yıkıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Yönetimi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 şiddetinde 10 ili etkileyen deprem haberini alır almaz tüm milletvekillerini deprem bölgesindeki bu illerde görevlendirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, depremden etkilenen iller için CHP’nin Genel Merkez, Milletvekilleri ve belediyeler üzerinden yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinde 7.7 şiddetindeki Kahramanmaraş Pazarcık depremi hakkında açıklama yaptı. "Gün hepimizin ortak çalışma ve ortak mücadele etme günüdür."
Deprem bölgesinde bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Doğanşehir'de depremden etkilenen bölgelerde inceleme yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Millet İttifakından Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Gaziantep, Adana, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem hakkında ortak açıklama.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanları ile Adıyaman, Elazığ, Malatya, Osmaniye, Kilis Belediye Başkanlarını telefonla aradı.
AFAD'dan yapılan açıklamada; Kahramanmaraş, Elbistan'da 6 Şubat 2023 Pazartesi Saat: 13:24'de 7.6 şiddetinde deprem oldu
Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğuna dair Beyaz Saray açıklaması yayımladı.
Türkiye’de 10 kentte vatandaşların yaşamını yitirmesine neden olan deprem faciasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın başkanlığında Genel Merekezi’nde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu yaptığı açıklamada; "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur."
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen deprem hakkında AFAD'da açıklama yapıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan, 10 ili etkileyen deprem sonrası CHP’li belediyelerin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
MSB deprem bölgesine arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için harekete geçti. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı A400m nakliye uçakları dâhil çok sayıda nakliye uçağı bölgeye arama-kurtarma ekiplerini ve araçlarını sevk etmeye başladı.
Eğitim öğretime Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da 2 hafta; Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis'te 1 hafta ara verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kahramanmaraş Pazarcık merkezli, 10 ilde yıkıma ve can kayıplarına neden 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketi nedeniyle “acil” koduyla harekete geçti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partimizin genel merkez binası önünde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depreme ilişkin konuştu.
Can Ataklı; Başörtüsü sorunu çözüldüyse bu anayasa dayatması nedir?