Meteoroloji Kuvvetli yağış uyarı yaptı. Yağışların; Afyon, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya'nın güneyi ile İzmir, Manisa ve Aydın illerinin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
10 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs COVİD19'dan bugün 7 toplamda 98.743 kişi hayatını kaybetti.
Covid-19 önlemleri kapsamında uygulanan pandemi kısıtlamaları geçen yıl yaz aylarından itibaren kademeli olarak kaldırılmaya başlandı ancak müzik kısıtlaması kaldırılmadı. İçişleri Bakanlığı dün yayınladığı genelge ile bu süreyi saat 01.00’e kadar uzattı.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık; AKP İktidarı, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadarını değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon kontrol edilemez bir hal almıştır.
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu haftanın Engelliler Haftası olduğuna işaret ederek, engellilerin yaşadıkları sorunları, eşitsizlikleri, adaletsizlikleri konuşmak ve bu sorunlara çözüm aramak gerektiğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 10 Mayıs 2022, Salı günü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada; CHP’de sular durulmaz. CHP’de fırtına dinmez. CHP’de fitne bitmez. Çünkü CHP kulislerin, kuryelerin, hiziplerin, menfaat yarışlarının partisidir.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, konut destek paketini eleştirdi.
Hakan Tahmaz: Hatta Türkiye’nin sayılı sanatçılarından biri olan Fazıl Say gibi birçok insan, sadece sözü edilen fotoğraftaki bazı isimlerin siyaseten tercih edilmesi nedeniyle İmamoğlu’nun üstünü çizdiler.
Can Ataklı; Bu nedenle İmamoğlu’nu eleştirenleri de gerçek muhalif olmamakla, AKP’ye hizmet etmekle suçluyor. Oysa Alçı’ya “Neden bindin?” denmiyor İmamoğlu’na “Neden sembol olmuş bu kişiyi otobüse aldın?” diye soruluyor.
Şükran Soner; Türkçesi emperyal odaklar ancak çok sıkıştıklarında askeri darbelere sığınırlar. Sivil iktidarlar eliyle çok daha güçlü, kalıcı, yıkıcı sonuçlar alabilmek söz konusudur.
Orhan Bursalı; Ortaya çıktı ki 26 eyalet, Yüksek Mahkeme kararını açıklarsa, kürtajı yasaklama hazırlığı içinde. Zaten bazı tutucu eyaletlerde kürtajı kısıtlayıcı yasalar halen yürürlükte.
Melih Aşık; Kahve eskiden Yemen’den gelirmiş.. Şimdilerde Brezilya’dan geliyor. Harmanlanması, kavrulması, öğütülmesi ülkemizde özel yöntemlerle yapılıyor. Cezvede kaynatılıyor. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu oluşuyor. Tarihte bu kimlikle yerini alıyor.
Çiğdem Toker; Millet Bahçesi inşaatı için, Atatürk HL sahasındaki yaklaşık 2 milyon metrekarelik beton alanın kırılacağını, hazırlıkların başlatıldığını, kırma işinin gizli tutulmaya çalışıldığını duydum.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının oturum alan yabancı ülke vatandaşları sorunu ve mevduat faizleri ile inatlaşmayı bırakıp bir an önce yurttaşların yararına hareket etmesi gerekmektedir.' dedi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair açıklamalarda bulundu. CHP'li Faik Öztrak Enflasyonu nasıl düşüreceklerini 10 madde de sıraladı.
Orhan Bursalı; Yukarıdaki metni, basınımızın yüz aklarından, gerçek gazeteci, yine de genç sayılabilecek yaşta geçenlerde kaybettiğimiz Tufan Türenç’in Babiâli’nin Öteki Yüzü (Remzi Kitapevi) kitabından aldım.
8 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs COVİD19'dan bugün 9 toplamda 98.728 kişi hayatını kaybetti.
Anneler Günü kahvaltı programında konuşan Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, davete katılım sağlamalarından dolayı annelere teşekkür ederken: “Böyle özel bir günde, siz değerli anneleri ağırlayabildiğim için çok mutluyum."
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan anneler günü mesajı.