loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Başkanı Şentop Meclis açılışında konuştu: Demokrasimizin değerini daha iyi kavramak zorundayız

TBMM Başkanı Şentop Meclis açılışında konuştu: Demokrasimizin değerini daha iyi kavramak zorundayız
Tarih: 01.10.2019 - 15:11
Kategori: Siyaset

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışında konuştu.

Şentop'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Tarihin yeniden şekillendiği bir zaman dilimindeyiz. Bu yeni durumun birçok risk ve tehdit içerse de çetin mücadeleler verdiğimiz vatanımız bir hamle çağının müjdecisi olduğumuza yürekten inanıyorum. Ancak bu hamleyi gerçekleştirmek için her zamankinden daha çok çalışmaya, takatimizi tüketen kısır çekişmelerden uzak durmaya ve birliğimize kast eden çatışmalara son vermeye mecburuz. Ülkemizin çözüm bekleyen sorunlarının ele alınması, yeni hükûmet sistemine tam olarak irtibatın gerçekleştirilmesi sorumluluğu bu meclistedir.

Gerekçesi, yönetimi nasıl olursa olsun şiddet demokrasimizin en yıkıcı düşmanıdır. Türkiye sadece çalışkan ve asil milleti ile değil köklü demokrasisi ile de örnek bir ülkedir. Demokrasimizin değerini daha iyi kavramak zorundayız. 

Gerekçesi yöntemi ve şekli ne olursa olsun şiddet demokrasimizin ve siyasetin en yıkıcı düşmanıdır. İçinde şiddetin yaygınlaşmasına ve onaylanmasına dair niyet taşıyan her söylem Türkiye'ye suikasttır. Sırtını şiddete dayayan her yapı milletimizin iradesi karşısında er ya da geç ama mutlaka mağlup olacaktır."

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etkili ve haklı bir biçimde ifade ettiği Birleşmiş Milletler konuşması Türkiye'nin siyaset tartışmasında nerede durduğunu açıkça ortaya koymaktadır. TBMM'nin Başkanı olmanın ötesinde bu ülkenin bir ferdi olarak bu veciz ve tarihi konuşma için kendisine şükranlarımı sunuyor, millet olarak adaletten yana sergilediği tavrın millet olarak arkasında durduğumu ifade etmek istiyorum.

Milletimiz bundan 100 yıl önce istiklali için ayağa kalktığında kendisini yalnız bırakmayan hint Müslümanlarının dostluğunu unutmamıştır. Dünyanın büyük değişimlere gebe olduğu tarihin önemli bir kavşak noktasındayız. Türkiye yeni şartların icabına uygun hareket etmek kararındadır Coğrafyaları şekillendiren milletimizin insanlığa ve dünyaya söyleyeceği söz bitmemiştir. Türkiye bugün artık sadece bir ülkenin adı değildir, kendi sınırılarını aşan bir umudun, insanlık davasının adıdır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları