loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: Mevcut eğitim sistemi bizi belli kalıplara döken ilkel bir sistemdir

Vecdet Öz: Mevcut eğitim sistemi bizi belli kalıplara döken ilkel bir sistemdir
Tarih: 05.12.2019 - 08:05
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, eğitim sistemiyle ilgili olarak "Bu eğitim sistemi zihniyet değil sadece meslek kazandırır, vizyon ve para kazanmayı, bunun içinde kendini geliştirmenin gerekli olduğunu asla öğretmez" yorumunda bulundu.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidarın eğitim politkasını "Mevcut eğitim sistemi bizi belli kalıplara döken ilkel bir sistemdir. Zihniyeti geliştirmez, hayal kurmayı, hatalardan sonuca gitmeyi öğretmez" ifadeleriyle eleştirdi. 

Eğitim sistemiyle ilgili olarak "kalıpların dışında insan yetiştiren sıra dışı yeni nesil bir eğitim sistemine geçilmelidir" diyen Vecdet Öz'ün açıklaması şöyle: 

"“Zihniyeti geliştirmeyen eğitim zaman kaybından başka bir şey değildir..”

Zihniyeti tekamül etmemiş ve aklını kullanmayı bilmeyen birine para bile yardım edemez. Eğer etmiş olsaydı, piyangodan büyük ikramiye çıkmış olanların tamamına yakını bu paraları kaybetmezler ve servetlerine servet katarlardı.. İyi futbol oynayıp transferlerde büyük para kazananlar bu paraları kaybetmezler holding kurarlardı. Çünkü onlarda böylesi bir zihniyet yoktur.

Zihniyet temel eğitimle tekamül eder. İnsani tüm değerlerin ve dolayısıyla toplumun gelişimi tekamül etmiş zihniyetlerle mümkündür!

Mevcut eğitim sistemi bizi belli kalıplara döken ilkel bir sistemdir. Zihniyeti geliştirmez, hayal kurmayı, hatalardan sonuca gitmeyi öğretmez. Edison bile ampulu bulmadan önce 1014 kez hata yapmıştır ancak sonuca gidecek zihniyete sahip olduğu için asla yılmamıştır.

Bu eğitim sistemi zihniyet değil sadece meslek kazandırır, vizyon ve para kazanmayı, bunun içinde kendini geliştirmenin gerekli olduğunu asla öğretmez! Derhal çöpe atılmalı ve kalıpların dışında insan yetiştiren sıra dışı yeni nesil bir eğitim sistemine geçilmelidir.

Böylesi inovasyonel yeni nesil bir eğitim sisteminin program ve yol haritası bizdedir. Gelin hep birlikte uygulayalım..."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları