loading
close
SON DAKİKALAR

Vecdet Öz: Şu anda AKP’nin önderlik ettiği ittifakın oy oranı yüzde 30 küsurlarda

Vecdet Öz: Şu anda AKP’nin  önderlik ettiği ittifakın oy oranı yüzde 30 küsurlarda
Tarih: 19.11.2019 - 08:11
Kategori: Siyaset

Geçtiğimiz hafta sonu gündeme ilişkin değerlendirmede bulunmak üzere bir televizyon programına katılan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz EYT’lilerin sorunu ile ilgili olarak “Hükümet EYT’lilerin meselesine popülist bakıyor” dedi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz geçtiğimiz hafta sonu  FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu programına katıldı. Programda gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Vecdet Öz’ün açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“Siyaset toplumsal sorunları halledebilme kabiliyetidir. 17 yıldır güven ve huzurun olduğu söylenemez.  Vatandaşın sorunları hasıraltı edilmiş, siyasetin ikbalini konuşuyoruz.

Türkiye 2002 senesinde siyasal İslam projesinin pençesine esir düştü. Emperyal düşünce bu cemaati  iktidara taşıdı. Erdoğan diyor ki “FETÖ devlete sızmış” hayır efendim. Gülen’e iktidar verildi.  2002’de Kur’an’dan koparılmış bir din. Tarihinden koparılmış bir millet ordusu tahrip edilmiş bir devlet ekonomisi çökertilmiş bir ülke yaratmak üzere yola çıktılar.

Vatandaş geçmiş ve gelecekten koparıldı. Bugün Türkiye’de 17 yılda 50 bin intihar vakası var. Çekirdek aile dağılıyor. İcra dairelilerinde 30 milyon dosya görüşülmeyi bekliyor. Toplu ölümler, intiharlar başladı. Toplum alarm veriyor, siyaset görmüyor ne yazık ki…

Geçmişte hatada payı olanların gelecekte Türkiye’ye faydası olmaz.  Davutoğlu bugün diplomaside yaşananların müsebbibidir. Ali Babacan ekonomide geldiğimiz sürecin müsebbibidir. Abdullah Gül bu iktidarın geçmişte fiili hatalarının altında imzası olan kişidir. Bunların büyük günahları vardır. Yeni parti kurmakla yeni icraat olmuyor.

 Biz bugün Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak içerisinde hareket ediyoruz. Bu, çare bulabilmenin neticesidir. Bu ittifak devam edecek. İttifak giderek güçleniyor. Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesi vatandaşın yeni bir yol bulma gayretinin neticesidir. Sağdan oy devşirilmiştir. Ciddi bir emanet oy vardır. Ekrem İmamoğlu’nun almış olduğu oy karşı tarafa olan tepkinin ciddi bir tezahürüdür.

Türkiye’nin yarsısı açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. İşsizlik oranı yüzde 20 civarıdır.

Hükümet EYT’lilerin meselesine popülist bakıyor. EYT meselesi bir seçim vaadinin ötesine gitmez. Onlara çözüm bulacak olan yine Millet İtttifakı’nın içindeki siyasetçilerdir. Erken seçim umudu yok.

Şuanda AKP’nin  önderlik ettiği ittifakın oy oranı yüzde 30 küsurlarda. Oyları süratle de düşüyor.” 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları