MHP lideri Devlet Bahçeli, TÜSİAD'ın "Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" başlıklı açıklamasına tepki gösterdi.
Gazeteci Murat Yetkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti lideri Meral Akşener'in Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla ilgili görüşlerini aktardığı bugünkü yazısında, "Ekonomi de siyaset de tehlikeli biçimde sertleşiyor" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, "Bu bütçe yasalaşacak, öyle anlaşılıyor; ancak ondan sonra ek bir bütçe teklifinin getirilerek süratle yeni rakamlara göre bu bütçe kanunu cetvellerinin, gelir cetvelinin yeniden düzenlenmesi gerekir" dedi.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Bütçe görüşmeleri sırasında Memurların ve Emeklilerin beklentisi olan seyyanen zam ve sosyal yardımlar ile ilgili konuları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi "AK Parti ek bütçe için hile yapıyor, ek bütçe teklifi böyle olmaz" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AKP'nin asgari ücrete vergi istisnası getiren kanun teklifine eleştiride bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarının fiyat artışlarına neden olarak gösterdiği stokçulukla ilgili yaratılan algı ile ortaya çıkan gerçekler arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri’de Belediye Başkanları Çalıştayı’nda konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "Son günlerde döviz kurlarında yaşanan oynaklıklar ekonomik gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Türkiye ekonomisinin bazı yapısal zaafları olsa da bunlar dövizdeki tırmanışın bahanesi değildir" dedi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen İYİ Parti lideri Akşener, "Daha kimin kaybetmesini istiyorsun? Allah’tan korkmuyorsunuz anladık. Kuldan utanın bari. Gençlerin umutlarını dövizin altında enkaza çevirdiniz. Yaşlılarımızı yağ kuyruklarına mahkum ettiniz" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18-19 Aralık tarihlerinde Kayseri'de toplanacak belediye başkanları toplantısına başkanlık edecek. Kılıçdaroğlu, Karakış Fonu hakkında belediye başkanları ve kamuoyunu bilgilendirecek.
Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avukatları aracılığı ile twitter hesabından seçim çağrısı yaparken aynı zamanda yargıda yaşanan adaletsizlikleri eleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ekonomisinde özellikle kurda yaşanan aşırı hareketler ve kayıplar nedeniyle birçok kurum ve STK'lar ile görüşmeler yapıyor sorunların çözümü için önerilerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu bugün TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski'yi aradı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Asgari ücretliye verdiğiniz zam sadece bir günde 425 TL eridi!" diyerek acil seçim talebinde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Öztrak, Erdoğan’ın yanlış politikalarda ısrar etmesi halinde liranın pul olmaya, enflasyonun azmaya devam edecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, A Haber'in "5376 TL olmalı dedi ama kendi belediyelerine 4500 TL" haberine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde "hemen" asgari ücreti 5 bin 500 lira yapacaklarını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret konusunda açıklama yaptı. Bakan Nebati, "Berlin'de asgari ücret 1585 euro iken şehir merkezindeki bir kira 1969 euro, Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bu gece size bir haberim var dedi ve CHP'li belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını duyurdu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yeni yılda uygulanacak kademeli elektrik tarifesinde ilk kademenin 150 kilovatsaat olmasının dört kişilik hanelerin asgari 230 kilovatsaat tüketiminin altında kaldığı için “örtülü bir zam anlamına” geleceğini belirtti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milyonlarca işçimizin heyecan ve merakla beklediği asgari ücret rakamı yüzde 50,44 oranında yapılan zamla birlikte 2 bin 825 liradan 4 bin 250 liraya yükseltilmiştir" dedi.
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.