CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısında Ramazan Bayramı sonrasında normalleşmenin nasıl olacağını anlattı. Buna göre bir yandan koronavirüsle mücadele sürerken kademe kademe rahatlama il il ve meslek gruplarına göre planlanacak.
CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç TBMM'nin kuruluşunun 100. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan programında ilk olarak Anıtkabir'de resmi törenlere katılacak, TBMM'nin 100. Kuruluş yılı nedeniyle 1. Meclisteki anmaya ve TBMM'deki özel oturuma katılacak.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'in açılışının 100. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yarın 14.00'te özel gündemle toplanacak Genel Kurul'da hazır bulunacak.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yardımlar dolayısıyla Millet ittifakının belediyelerini eleştiren hükûmete sert tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis'in 100'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yarın özel oturumla toplanacak.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.
TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Antalya Milletvekili Aydın Özer, “İnanıyorum ki, 100 yıl önce olduğu gibi, hiçbir güç ulusal dayanışmayı yok edemeyecek” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarihin akışı değişiyor. Önemli olan tarihin ne yönde ve nasıl değişeceği ve bizim de hangi tarafta olacağımızdır. Biz halktan ve demokrasiden yana, halkla ve dünyanın tüm demokratlarıyla birlikte olacağız" dedi.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin bağış hesaplarına el koyup CHP’li başkanlar hakkında soruşturma açarken, Melih Gökçek’in AKP Ankara İl Başkanlığı’nın başlattığı yardım kampanyasına destek istediği görüntüler ortaya çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “BiDeBunuİzle” isimli Youtube kanalının canlı yayınında, gazeteciler Yavuz Oğhan, Tayfun Atay ve Akif Beki’nin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak, dünyanın tamamı gibi, koronavirüs salgını ile yoğun bir mücadele içindeyiz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, COVİD-19 salgını ile mücadelenin bir partinin ya da tek başına devletin mücadelesi olmadığını, 83 milyonun birlikte verdiği bir mücadele olduğunu vurguladı.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Vatandaşının ekmek talebi varsa belediye yönetimi 'bunu karşılayamam' diyemez. Bu suçsa bunu üstleniyoruz" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bazı CHP'li belediyeleri anlayamadığımızı ve yaptıklarının mücadelemizi zayıflattığını ifade etmek isterim" dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılan kolonya ve maske dağıtımında aksaklıkları Meclis’e taşıdı.
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “infaz düzenlemesinden sonra mahkumların cezaevlerinden tahliye sürecinde salgına karşı önlem alınıp alınmaması ile Korona virüs nedeniyle cezaevlerindeki ölümleri” Meclis gündemine taşıdı.