CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki ikametinin hemen yanında bulunan vakıf arazisine kanuna aykırı işlem yapmasına ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanlığı bürokratının kanuna aykırı işlem yapması kabul edilemez" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten geçen infaz düzenlemesi için, "Yeni infaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi karşılıksız çek düzenlemesi ilişkin Meclis'te konuştu. Hamzaçebi, af yasasından çiftlikbank saadet zinciriyle milyonlarca dolar para tokatlayan ve kamuoyunda 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın'ın da yararlanacağını söyledi.
CHP, Meclis'ten geçen 70 maddelik infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren BTP Genel Başkanı Haydar Baş için baş sağlığı mesajı paylaştı.
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 15 maddelik ekonomik tedbir paketinin hazırlanacağını açıkladı.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu 10 Nisan Cuma akşam saat 22.00'da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle ilgili CHP araştırma önergesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile bazı atamalar gerçekleşti. Senegal Büyükelçiliği’ne imam hatip ve ilahiyat fakültesi mezunu bir ismi atadı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sordu; Her konuda konuşan Erdoğan, “af yasası” konusunda neden tek bir laf etmedi, neden hiç konuşmuyor?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarımıza hakaret eden yandaş köşe yazarlarına seslendi; "Vatandaşın hakkını ve hukukunu savunmak benim görevimdir."
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı Sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı’na seslendi. “Cezaevinde 457 vatandaşımız ağır hasta. Ağır hasta ve hükümlüler için Cumhurbaşkanı affı çıkarılsın. Madımak katilini affettin onları mı affetmeyeceksin Sayın Cumhurbaşkanı?” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir gece yarısı önergesiyle TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen infaz düzenlemesinden yararlanamayacak suçlar arasına Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanların eklenmesine ilişkin açıklamada bulundu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Özlem Akarsu Çelik'in hazırlayıp sunduğu Po-li-ti-ka'da gündeme dair açıklamalarda bulunuyor
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te şiddetli yağan dolu nedeniyle zarar gören bölgelerin afet kapsamına alınarak, ekili-dikili arazileri olan ve dolu yağışından zarar gören çiftçilerin sorunlarını ve çözüm önerilerine Meclis’e taşıdı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir" ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun istifa etmesi ve istifasının kabul edilmemesi sonrası Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 'ndan açıklama geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te İnfaz Yasası teklifi görüşmelerinin canlı olarak TRT Meclis TV'den yayınlanmamasına sert tepki gösterdi.
TBMM Genel Kurulunda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan 25 maddesi daha kabul edildi.