Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti yöneticileriyle birlikte 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun anıt mezarlarını ziyaret etti.
Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Seçim yasası bu minvalde değişmediği takdirde Demokrasi adı altında dayatılan totaliter primitif düzene mahkum olmamız kaçınılmazdır..
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "S-400 ile ilgili olarak, planlar aslında daha önce planlandığı gibi gidiyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle gecikmeler oldu ancak prensipte daha önce olduğu gibi S-400 ile ilgili anlaşmamıza bağlıyız" dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözlerine tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bayram ziyaretinde bulundu.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube'daki yayınına konuk oldu. Babacan canlı yayında AKP'den neden ayrıldığını anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, geçtiğimiz günlerde Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesinde etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle yüzde 80'lere varan rekolte kaybının olduğunu söyledi.
AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, 2 Haziran'da çalışmalarına başlayacak olan Meclis gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Mayıs 2020 Salı, Saat 9.20'de, Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olacak.
CHP Aydın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Ankara'da geleneksel olarak gerçekleştirilen siyasi partiler arası bayramlaşma programı, bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında videokonferans ile yapıldı.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Pozantı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü kutlayarak “Bundan tam 100 yıl önce Pozantı’da ortaya çıkan irade bugün de bizler için yol göstericidir” dedi.
AKP'den istifa ederek DEVA Partisi'ne geçen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP ile ilgili olarak "Son 1 yılda çocuklarımın yüzüne utanmadan bakamıyordum" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 81 ilde sokağa çıkma yasağının garanti bedelleri yüzünden hazinede yaratacağı maliyeti kamuoyuyla paylaştı.
Meclis'in toplanmamasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Acil, önemli bir gündem maddesi gören, 120 milletvekili Meclis’i toplantıya çağırabilirdi. Böyle bir toplantı talebi de gelmedi bize" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül’ün yanı sıra siyasi parti genel başkanlarını telefonla arayarak Ramazan Bayramı’nı kutladı.
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, koronavirüs salgınına karşın, kayyum atamaları ve gözaltıların devam ettiğini, güvenlik güçlerinin müdahale ederken, sosyal mesafeyi dikkate almadıklarını belirterek, bayramdan sonra sahada siyasi faaliyetlerine dönme kararı aldıklarını açıkladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya, Rusya ve Avrupa'dan tatil için Türkiye'ye gelmek isteyenlerin olduğunu belirterek, bu kişileri charter uçuşlar yoluyla getirip, tatilini Türkiye'de yaptırıp, tekrar evlerine göndermek istediklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Allah, çocuklarımın ömründen alsın size versin" diyen Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir'in erkek kardeşini belediyede işe aldırdığı öne sürüldü.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Son gelişmeleri dikkate aldığımız vakit anlaşılıyor ki bu reformlar acilen çıkartılmalıdır. Koronavirüs salgınından sonra, bayram sonrasında Meclisin açılması ve faaliyetlerini sürdürmesi halinde gündeme gelebilecektir" dedi.