HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Meclis'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, hükümetin Amerikan şirketi McKinsey’le yaptığı anlaşmaya ilişkin açıklamada bulunarak "hükümetin paçası tutuştu ve her zamanki gibi çark etti" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Ekim'de gittiği Eskişehir'de bir dizi ziyarette bulundu.
HDP Milletvekilleri Barış Atay ve Erkan Baş Türkiye İşçi Partisi’ne geçti. Yapılan ortak açıklamada "Bu asla bir ayrılık ve ayrışma değil" denilerek, dayanışmanın devam edeceği ve mücadelenin birlikte sürdürüleceği belirtildi.
Burdur'un Kemer ilçe Belediye Başkanı AKP'li Durmuş Erdem (52), partisinden ihraç edildi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde yapılan eyleme ilişkin açıklamada bulundu. Akşener'e geçmiş olsun dileğini ileten Altay, "Bahçeli’nin saldırgan tutumu son zamanlarda kabul edilebilir sınırların çok üstünde" diyerek tepki gösterdi.
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, düzenlediği basın açıklamasında Anayasanın taşıdığı sorunlardan dolayı tutarlı bir içtüzük düzenlenmesinin zorluğuna dikkat çekerek, TBMM'nin çalışmaları yasama organı çalışmasından çıkartılıp bir ‘atölye çalışması’na dönüştürüldüğünü söyledi.
CHP Edirne eski İl Başkanı Eczacı Şükrü Ciravoğlu, Edirne Belediye Başkanlığına aday olacağını açıkladı.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yaşanan tartışmaya ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, “Sonuçları ve kapsamı bakımından cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanırken, Suriyeli sığınmacılara tanınan ayrıcalıklar pes dedirtiyor” diyerek, sığınmacıların ekonomik krize etkilerini Meclis'e taşıdı.
AKP, yerel seçimlerde aday belirlerken bu kez farklı bir yöntem izleyecek. Tüm illerde çok yüksek oranda ‘değişim’ istendiğini saptayan parti, tüm il ve ilçeleri kapsayacak şekilde ‘oy geçirgenliği’ analizi yaptırdı.
CHP’de yerel seçim öncesi birçok aday ismi kulislere yansırken en çok üç büyük kentte kimlerin yarışa gireceği merak ediliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anketlerden çıkan bazı isimlerle görüştüğü öğrenildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın" dedi.
İzmir Selçuk'ta 2019 yerel seçimlerine giderken aday adayları da çalışmalarına başladı. Merve Çalışkan Yeşilyurt başkanlığında yerel seçim çalışmalarına hız veren CHP Selçuk İlçe Örgütü'ne Belediye Başkan Aday Adaylığı için bugün ilk başvuru Sevcan Yörük'den geldi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Şüphesiz MHP'nin maksadı, bir genel af çıkarmak değildir. Kader mahkumlarının topluma kazandırılması hedeflenmektedir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Üretici fiyatlarındaki artış yüzde 45, tüketici fiyatlarında artış yüzde 24,5 iken bu işi zabıtaya havale ederek düzeltemezsiniz. Bir an önce ekonomide kötü gidişi durduracak önlemleri almanız lazım" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 29-30 Eylül’de yaptığı Parti Meclisi (PM) toplantısının 6 maddeden oluşan sonuç bildirgesini açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Erdoğan’ın zabıtayı fiyat artışı denetimine çağırmasıyla ilgili olarak “Erdoğan ülkeyi ne Amerikan McKinsey şirketiyle ne de belediye zabıtasıyla düzlüğe çıkarabilir. Ciddi önlemler alınmalı” dedi.
İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifine ilişkin "İYİ Parti, alelade ve yangından mal kaçırırmışçasına hazırlanmış mevcut af teklifine karşıdır. Af konusu, cezaevlerinde yüksek bir beklenti oluşturmuş, cin şişeden çıkmıştır" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gündemdeki af teklifine ilişkin, "Bu, sokakları çetelere teslim etme teklifidir. Bu ülkede düşüncelerinden dolayı binlerce insanı cezaevinde rehin olarak tutma politikası konuşulmalıdır. Düşünceyi suç haline getiren yasa konuşulmalıdır" dedi.
CHP, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın hazırladığı TBMM içtüzüğü değişiklik teklifinin, 27 Eylül günü varılan mutabakata aykırı olduğunu ve teklifte teknik düzenlemeyi aşan maddeler bulunduğuna dikkat çekerek, Yıldırım'ı mutabakata uygun davranmaya davet etti.