18 Ağustos’ta büyük kongresini yapmaya hazırlanan AKP’de, MKYK ile MYK’da önemli değişiklikler bekleniyor. A Takımı olarak nitelendirilen MKYK’da genç isimlere de yer verilebileceği belirtiliyor.
HDP, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmadaki "HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek" sözleri üzerine bir açıklama yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunarak "Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir. Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek açıklama yaptı. Erkek, "Biz arkadaşlarımızın beyanlarını incelemek üzere işleme aldık. İlk incelemelerde olağanüstü kurultay için yeterli sayının olmadığı görülüyor. Ama incelemeler devam ediyor" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararını değerlendirdi. Bahçeli, "Yaptırım kararı, kepazeliğin somutlaşmış halidir" dedi. Bahçeli, "Papaz isteyen, papaz vermeye de hazır olmalıdır" diye konuştu.
İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizi hakkında açıklamalarda bulundu.
AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye-ABD arasında yaşanan papaz Andrew Brunson Craig krizine ilişkin açıklamada bulundu.
BBP Genel Başkanı ve halen AKP milletvekili olan Mustafa Destici'den tartışılacak bir terörşe mücadele açıklaması geldi. Destici: "PKK hangi dilden anlıyorsa o dilden konuşmak gerekiyor. Yani terörle mücadelede her yolun meşru olduğu bir safhaya geçmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti’de 12 Ağustos’taki Olağanüstü Kurultay öncesi son Başkanlık Divanı dün toplandı. İYİ Parti kurmayları, toplantı sonrası yaptıklarıl açıklamada Akşener'in 'siyaseten yıpranmamış isimlerle yola devam edeceğini' işaret etti.
CHP'li Muharrem İnce, olağanüstü kurultay ve imza tartışmaları için başlıktaki gibi dedi ve ekledi: Derdim koltuk da partiyi yıpratmak da değil. Yanlışı anlatmaya çalışıyorum. Yenilenelim, gelişelim ve başarılı olalım...
CHP'de 24 Haziran seçmlerinin ardından olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz'da başlayan imza süreci 30 Temmuz'da tamamlanmıştı. Kurultay için çağrı yapan heyet imzaları CHP Genel Merkezi'ne yarın teslim edecek.
Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde eğitim çalışmalarını sürdüren CHP Parti Okulu, gelecek stratejilerini belirlemek üzere Kilyos’ta 27-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında üç günlük bir çalıştay düzenledi.
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, partisinin genel başkanı Meral Akşener'in olağanüstü kurultayda yeniden aday olacağı yönündeki yorumları değerlendirdi.
CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, olağanüstü kurultay çalışmaları için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirerek ameliyata alınmıştı. Bircan Ambulans Uçak ile Ankara'ya nakledildi..
İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Başkanlık Divanı sonrası yaptığı açıklamada Meral Akşener’i tam mutabakatla aday göstereceğimiz konusunda mutabıkız” dedi. Çıray, kurultaya hazır olduklarını söyledi.
HDP, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliklerinde yeni görevlendirmelerin yapıldığını bildirdi.
HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Yüzde 14-15 almalıydık. Haftaya seçim olsa, HDP baraj altı. Katkı oylarının geleceğini düşünmüyorum" dedi.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
İYİ Parti'de Başkanlık Divanı'nın toplanmasından önce açıklama yapan Meral Akşener, "Hedeflerimizin somut ve yüksek olmuş olması ve o hedeflere ulaşamamış olmamız bakıldığı zaman kendi adıma söylüyorum büyük bir hayal kırıklığıdır" dedi.
Afrika turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Adnan Oktar'la ilgili açıklamalarda bulundu.