Hafıza Merkezi'nin 1990'lı yıllardaki insan hakları ihlalleriyle ilgili açılan 12 davayı incelediği rapora göre, bu davalar geçmişle yüzleşilmesi beklentisini karşılamadı. Rapora göre 12 davadan 10'u düşürüldü.
Eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Arınç, "Ben şu anda hiç bir resmi sıfatı olmayan biriyim. Fiilen yaptığım iş arabuluculuk, paramı oradan kazanıyorum. Benim hanlarım, hamamların yok. Birileri cebime ayda 10 bin dolar koymuyor" ifadelerini kullandı.
Kağıthane Belediyesi, AKP İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Delibaş’ın şirketinden 390 bin TL’lik yapay bitki ve saksı satın aldı. AKP’li Delibaş, aldığı ihaleyi "Ekmek parası" diye savundu.
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Marmara, Karadeniz, Kuzey Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri sağanak yağışlı. Bolu ve çevresinin yüksek kesimleri ise kar yağışlı.
Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dışişlerine çağrılarak, Bulgaristan'da seçmenlerin Türkiye'nin resmi makamlarınca yönlendirildiği ve iç işlerine karışıldığı iddiaları reddedildi.
SPK, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 56 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlatılmasına karar verdi.
Avrasya Araştırmanın kasım ayı seçim anketine göre CHP kararsızlar dağıtılmadan ilk kez AKP'nin önüne geçti.
Bingöl’de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Anadolu dediğimiz bu sınırları da bize çok görerek parça parça etmeye çalışan dahili ve harici hainlere fırsat vermeyeceğiz inşallah” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Gürer TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilikte yaşa takılanların (EYT) haklarının gasp edildiğini belirterek "EYT'lilerin haklarını verin" dedi.
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı bütçesine dair eleştirilerini sıralayıp "Bütçede sağlık çalışanları için 3600 ve 7200 ek göstergelere yer ayrılmalı" dedi.
AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum '50 + 1' tartışmaları nedeniyle birbirine girdi.
Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz’in ön otopsi raporu çıktı. Raporda, Cengiz’in vücudunda çok sayıda kesi ve organ yaralanması oluştuğu kaydedildi.
Gazeteci Müyesser Yıldız’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açtığı 1 TL’lik manevi tazminat davasında karar açıklandı. Soylu'ya 1 TL'lik tazminat cezası verildi.
Gemlik Belediyesi, ilçenin Muratoba mahallesine kurduğu serayla üretime hazırlanıyor. 1500 metrekarelik alana yayılmış dört sera kuran Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu seralarda yazlık ve kışlık meyve sebze yetiştirmeye başlıyor.
CHP, feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi için itirazda bulunmuştu. Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin hukuka uygun olduğu kararına vardı.
Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında un, yağ ve şeker satışı sınırlandırıldı.
Samsun’un Yakakent ilçesinden temin edilen gri pasaportlu 70 kişiden 63’ünün Türkiye’ye bir daha giriş yapmadığı ortaya çıktı. Bir kişi ise yakalandığı ülkeden sınır dışı edildiği için Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı.
AKP, elektrik faturalarından TRT payı ve enerji fonunu kaldıran yasayı Meclis’e sundu. Teklifte, elektrik faturalarında kademeli sistem de öngörülüyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam Habertürk TV canlı yayına konuk olacak.
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı sözünü tutup Atatürk Spor Salonu inşaatını yapmaya davet etti.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Şeker fiyatlarına gelen yüzde 25’lik zam ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.