Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukukçu danışmalarından Mehmet Uçum, 'sivillere yargı zırhı' veren KHK maddesinde 'polemiklerin önüne geçmek için' değişiklik yapılabileceğini söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,, Aksaray ziyaretini takip eden Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e 'Kanun Hükmünde Kararname ile herhangi bir problem halinde insanların birbirlerini katledecekleri anlaşılıyor' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek tip kıyafet ve ‘15 Temmuz darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması’ için hareket eden sivillere getirilen yargı zırhı için 'KHK'ları inceleyemem' diyen AYM'nin üyelerine tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı, CHP'nin İkinci Genel Başkanı Merhum İsmet İnönü için Anıtkabir'de düzenlenen Resmi Anma Programına katıldı.
Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK düzenlemesine bir eleştiri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi. Gül, 'İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum' ifadesini kullandı.
CHP Adana İl Örgütü, İsmet İnönü’nün ebediyete intikal edişinin 44. yıldönümü nedeniyle kendi adını taşıyan Adana İnönü Parkı’nda anma toplantısı düzenledi.
CHP Sözcüsü Tezcan, sivile yargı muafiyeti getiren KHK düzenlemesini eleştirdi. "Bu sivil çetelere altyapı hazırlama maddesidir" ifadesini kullanan Tezcan, KHK'yı AYM'ye götürecekleri bilgisini de verdi.
AKP Sözcüsü Mahir Ünal, KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı zırhıyla ilgili açıklama yapıyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü ilçe başkanlığı için 23 Aralık 2017'de seçim yapıldı. Mevcut ilçe başkanı Av. Taşkın Özer tek ortak aday olarak girdiği seçimi 7100 üyenin oyuyla kazandı.
Uzun süren kongrede CHP Kartal yeni başkanını seçti. Seçimi 244 oy alan Muammer Çelebi kazandı. Diğer aday Erdal Kıskanç, 186 oy aldı.
Dün yayımlanan 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelere (KHK) tepki gösteren HDP, Türkiye Büyük Millet Meclis'ini olağanüstü toplanmaya çağırdı.
CHP, son yayımlanan 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameleri görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanıyor.
Adıyaman'da partisinin il kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, 'ABD yönetiminin Kudüs'le ilgili aldığı karar BM'ye çarptı geri döndü. Yanlış hesap, Kudüs'ten döndü. Dünyanın 1'den büyük olduğu artık anlaşılmıştır' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Eskişehir İl Kongresi'ne katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili soruları yanıtladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 36. Olağan Kurultayı kapsamında yapılacak Eskişehir il kongresine katılacak.
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde yaptığı konuşmada Kamu İhale Kurumu’nun pasif hale getirilerek, ihale sisteminin can çekiştiğini ve kamu kaynaklarının israf edildiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Şırnak İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresine katılmak üzere geldiği Şırnak’ta konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2019'dan önce yapılacağı öngörüsünde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'Erdoğan'ı iyi tanıyan bir siyasetçi olarak 15 Temmuz 2018'de genel seçimlerle partili Cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınacağını düşünüyorum' dedi
Başbakan Yıldırım, 'Neymiş, Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapacakmış. Gençler, 'Ben yaptım, oldu' demekle oluyor mu? Olmuyor. O gün 'Yanlış hesap Kudüs'ten döner, Kudüs sahipsiz değil.' dedik' dedi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 'Türkiye ekonomide Hindistan ve Çin’i geride bıraktı' dedi.