Atay Sözer: Aç ve susuz yaşamaya mahkûm olan insanlıkta buna uyum sağlayamayanlar ortadan kalkacak diğerleri de evrim geçirerek yeni bir forma bürüneceklerdir.
Dünya Kadın Hakları Günü her yıl 5 Aralık tarihinde kutlanıyor.
Moskova ve Batı arasındaki gerilimin yükseldiği Donbass krizi için Türkiye’nin arabuluculuk önerisine Rusya’dan olumlu sinyal gelmedi.
Koronavirüsü salgınının mutasyona uğramış varyantı Omicron ile ilgili teoriler ve endişeler artıyor... Yeni mutasyonu ilk tespit eden bilim insanlarından Sikhulile Moyo açıklamalarda bulundu.
Gübre, mazot, zirai ilaç, işçilik maliyetlerindeki aşırı artışlar ve kredi borçları nedeniyle çaresiz kalan çiftçi, toprağını satışa çıkardı.
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Altay ile 2-2 berabere kalan Galatasaray, lider Trabzonspor'un 16 puan gerisine düştü.
CHP eski milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ile CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir'in hazırladığı "Korona Günleri" başlıklı yeni bir kitap çıkıyor.
Sayıştay, Beyoğlu Belediyesi'nin ilçede topladığı eğlence vergisinden mevzuata göre Veremle Savaş Derneği’ne aktarması gereken 2.6 milyonluk payı derneğe aktarmadığını tespit etti.
Financial Times gazetesi, Türkiye'de son dönemde yaşananları masaya yatırdığı kapsamlı bir analiz hazırladı. Gazeteye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Mutfakta yangın var. Herkes umutsuzca bir kaçış yolu arıyor" dedi.
İstanbul Şişli’de yolcu seçtiği tespit edilen 6 ticari taksi 5 gün trafikten men edildi. Çalışma ruhsatı bittiği halde trafiğe çıkan 6 sürücüye ise bin 339’ar lira cezai işlem uygulandı.
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat dün partisinin Mersin'de erken seçim talebiyle yaptığı mitingindeki kalabalık ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aynı şehirde topladığı kalabalığın fotoğraflarını Twitter üzerinden paylaştı.
İSKİ, İstanbul'un barajlarının doluluk oranını açıkladı.
Mersin Valiliği, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yandaş A Haber'in katılım oranıyla ilgili hedef aldığı CHP'nin 'acil seçim' çağrısıyla duyurduğu Mersin Mitingi'ne yaklaşık 21 bin 500 kişinin katıldığını iddia etti.
Ticaret Bakanlığı E-Ticaret şirketlerini sıkı markaja aldı. Bakanlık ekipleri ‘Dev, müthiş, şahane, efsane’ gibi ifadelerle indirim yapıldığı iddia edilen ürünler üzerinde fiyat araştırması yapacak.
Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP-MHP’nin, Milli Güvenlik Kurulu onayıyla yürüttüğü 'çöktürme planı'nın bir ayağı da toplumu zayıflatıp düşkünleştirmek" değerlendirmesini yaptı.
Elektrik faturalarındaki enerji fonu kesintileri kaldırılıyor ancak şirketlerin yurttaştan kesip bakanlığa ödemediği fon bedellerinin ne olacağı belirsiz. Meclis’teki görüşmelerde bu konudaki sorular yanıtsız kaldı.
Çetin Arık’ın kızına otoyol gişelerinde geçiş ihlali yaptığı gerekçesiyle 78 lira ceza geldi. Bu ceza faizi ile birlikte 45 gün içinde 971 lira oldu. CHP’li Arık, “Faize haram diyen hükümet, 45 günde 12.5 kat faiz alıyor. Bu otoyol soygunudur” dedi.
Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Bingöl, Bitlis, Muş, Van ve Hakkâri'de karla karışlık yağmur ve kar bekleniyor.
Türkiye, milli gelirin en zengin yüzde 10'luk kısma aktığını en çok düşünen ülke oldu. OECD'nin son gelir eşitsizliği raporuna göre Türkiye'de vatandaşların eşitsizlik algısı ise en yüksek seviyede.
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş,"Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’deki “Milletin Sesi” mitinginde kurulan “halk kürsüsüne” çıkan vatandaşların konuşmalarından derlenen videoyu, “Ülkemizin dört bir yanında acı çeken herkes bu kürsüye çıkacak. Saray bu çığlığı duyacak” notuyla paylaştı.