İçişleri Bakanlığı, “Tüm Türkiye’de, tüm acil durumlarda, tek numara” olarak 112’ye geçildiğini duyurdu.
Büyükada'da TÜGVA'nın mahkeme kararına uymamasına karşı açıklama yapan Adalar Demokrasi Meclisi, "Büyükada İskelesi Adalıların müşterek alanıdır. Adalıların kullanımına açılmalıdır” dedi.
Sayıştay denetçileri Karayolları Genel Müdürlüğü’nün toplam yaklaşık maliyeti bin 588 lira olan iş için 8 milyon 646 bin lira; imalat tekniği açısından hiçbir farklılık olmayan bitümlü sıcak karışımın 1 santimetre yüksekliği için 29 kat ödeme yapıldığını belirledi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi 24. Olağan Genel Kurulu 9-10 Ekim 2021 Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Latife Nihal Kızıl'ın listesi 134 oy alırken, Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Listesi 147 oy aldı. Prof. Dr. Ayşe Yüksel yeniden ÇYDD Genel Başkanı oldu.
CHP PM üyesi Gökhan Günaydın'ın Covid-19 testi pozitif çıktı.
Prof. Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Mehmet Naci İnci, devam eden protestolarla ilgili olarak, “Buranın 30 yıllık hocası olarak üniversitemi belirli bir zümrenin dayatmasına teslim etmeyeceğim” dedi.
e-Devlet sistemine yeni bir hizmet daha eklendi. Soyadı değişikliğinden sonra ad ve soyadı değişikliği düzeltilmesine ilişkin başvurular da e-Devlet’ten yapılabilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı'nın yıl dönümünde sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
TMMOB, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Ankara Gar’ının önüne Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen mabet ağaç fidanlarının Ankara Valiliği’nce kaldırıldığını duyurdu.
Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen 'Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anmak isteyenlere polis müdahale etti.
İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu’nun rektör olduğu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’de kadrolu büro personeli ilanına başvuranlar arasından KPSS puanı en düşük olan adayın seçildiği öne sürüldü. Yetkililer, “Biz de şaşkınız” dedi.
10 Ekim 2015’te Ankara’da yapılan Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 6 yıl geçti.
İbn Haldun Üniversitesi’nde rektör danışmanı ve öğretim üyesi olarak görev yapan Hakkı Öcal, "Çöp toplayan bireyler insandır; yaratandan dolayı severiz. Ama yaptıkları iş asalaklıktır; onu da ancak asalak savunur" mesajıyla tepki çekti.
Metropoll Araştırma'nın anketine katılan seçmenlerin yüzde 53.7'si ‘AKP iktidardan düşecek’ dedi.
AKP’li Üsküdar Belediyesi, Altunizade’deki “kupon arazisini” satışa çıkarıyor. Şu an İSPARK tarafından otopark olarak kullanılan araziye otel yapılmasının planlandığı öğrenildi. CHP’li Doğan Tekel, satış kararını yargıya taşıyacaklarını açıkladı.
Rize'de çay fabrikasında meydana gelen patlamada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim yaptığı açıklamada, "Muhtemelen su olmamasından kaynaklı. Üç kazan var. Bir tanesinde bu oluyor." dedi.
FETÖ sebebiyle İngiltere'den iadesi istenen firari iş insanı Akın İpek, AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. İpek, “2015 yılının başına kadar hizmet hareketinde kimler yönetici derseniz ben Melih Gökçek’i sayarım” dedi.
İzmir’in MHP’li Aliağa İlçe Belediye Başkanı Serkan Acar, satışa çıkardığı, rafineri tesislerinin arasında bulunan ve yol olarak kullanılan parsellerinin ihalesine "FETÖ" şartı koydu.
Cumartesi Anneler/İnsanları, 863. haftasında 2 Ekim 1993'te gözaltına alındıktan iki gün sonra ateşli silahla öldürülmüş, elleri arkadan bağlı cansız bedeni bulunan Abdülmecit Baskın için adalet istedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) 9-10 Ekim'de sürecek olan genel kurul toplantısı başladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oya-Hüsamettin Koçan çifti tarafından Bayburt’a bağlı Bayraktar Köyü’nde kurulan ‘Baksı Müzesi’ni gezdi.