Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AKP’li belediyelerin yurt dışından ithal ettiği ürün ve hizmetleriyle bunlara harcanan paraları sordu.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı LGBTİ'leri ve nikahsız birliktelikleri hedef alan açıklamasına tepki gösteren Ankara Barosu'nu kınadı.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, THY’nin yurtdışından tahliye ettiği vatandaşlar için uyguladığı bilet politikasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu kriz fırsatçılığıdır? Bırakın bilet fiyatlarını artırmayı gerekirse ücret alınmasın” dedi. Sümer, konuyu TBMM gündemine de taşıdı.
CHP lideri, gazeteciler hakkındaki iddianameyi eleştirdi: “Hukuk sınıfta kaldı. Ne yaparsa yapsınlar Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız”.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehir hastaneleri üzerinden CHP'yi hedef alan açıklamalarına videolu yanıt geldi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, LGBTİ'leri venikahsız yaşayanları hedef haline getiren açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı ALi Erbaş'ı destekledi.
AKP'li İsmail Türüt sahur programında "Başımızda CHP olsa milletin yarısı ölürdü" dedi. CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz ve İl örgütünden tepki geldi; "Sen bizim için hakarete bile değmeyen bir şeysin"
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cibuti'de mahsur kalan 3 Yunan denizcinin tahliyesinde Türkiye'nin katkısından bahsetmeyen Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarına tepki gösterdi:
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "İslami değerleri dile getirdiği için Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hakkında, Ankara Barosu'nun yaptığı faşist açıklama tam bir terbiyesizliktir. Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden birinin bir baro adına yapılan açıklamada görülmesi ibretliktir" dedi.
CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, insanlığın salgınla mücadele ettiği bu dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından bakanlık çalışanlarına gönderilen ankete sert tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'de açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, "Zinayı savunamayız. Eşcinselliği de savunamayız! Ancak bu konuda konuşmak yetmez adım da atılmalı!" dedi.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Aylardır dünyayı tehdit eden ve çok sayıda can kaybına neden olan Covid-19 (Korona) salgını konusunda Çin odaklı bazı spekülasyonlar vardır. Bu spekülatif söylemler gün geçtikçe biyoterör lehine güçlenmekte" dedi.
Güneydoğu’da çiftçilere ‘müjde’ olarak açılanan mazot ve gübre desteğinin, tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerji borçları karşılığında özel elektrik dağıtım şirketine aktarılması tepki çekti.
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak Korona virüs nedeniyle zor günler geçiren sanayicilerin sorunlarını gündeme taşıdı.
CHP Aydın Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beyin göçünden yakınan bilişim sektörü temsilcilerine “Bunu artık kabul edemeyiz. Beyin göçünü tersine çevirmeliyiz. Kendi iş gücümüzü Türkiye’de tutmalıyız. Bunu sağlamak için de Türkiye’de güven ortamını oluşturmalıyız” dedi.
Bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde öne çıkan başlık, 3 günlük yeni sokağa çıkma yasağı olacak. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Mayıs'ın da hafta sonuna eklenerek üç günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bekleniyor.
AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AKP'li iki kişinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kurdukları 'limon kumpası'nda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu suçladı.