CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş Veli’nin dergahını ve türbesini ziyaret ederek dua etti.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat, Cumhurbaşkanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM verdiği soru önergesine gelen yanıt sonrasında açıklamalarda bulundu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayicilerin bağışlarının tek hesapta toplanması için genelge yayınlamasına tepki göstererek, “Cumhurbaşkanı yetmedi, bakanları da IBAN atıyor" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 64 ilde Temiz Hava Çevre Eylem Planlarının revize edildiğini açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afgan göçmenler konusunda kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Saray'ında Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında Ahmed'in, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözlerinin sansürlenmesini eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afganistan'da şu anda ciddi manada kendi başına bırakılmış ve Taliban'ın burada takınacağı tavır belli olduğu halde çeşitli görüşmeler olmuş. ABD bizimle de görüşmeler yaptı. Taliban'la zaman zaman bizim de görüşmelerimiz oldu" dedi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşecek. İkili arasındaki görüşmede Afganistan’ın son durumunun ve göç probleminin ele alınması bekleniyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şaban Vatan ve avukat Burçin Şahan’la görüştü.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Eğer dava AK Parti genel merkezinde kokain tüketen gençlerin lüks arabalara binmesiyse, ben o davayı sattım" dedi.
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendini Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu'na atamasını ve "Varlık Fonu Başkanımı davet ettim" demesini eleştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı canlı yayında kendisine yüklenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medyadan yanıt verdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afgan göçmen dalgasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek "Biden’la ne konuştun? Afganlılar üzerinden ne yapıyorsun? Nüfus dengesini değiştirmek için bu yetkiyi kimden aldın kardeşim?" dedi.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesiyle yaşanan gelişmelere ilişkin "Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın emniyetli şekilde açık kalmasına gayret gösteriyoruz" açıklamasını yaptı.
Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’lilerin Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’a yönelik açıklamalarına tepki göstererek, “Milyonlar Afganistan’dan kaçıyor, AKP’liler, Taliban’a sempati ikmali yapıyor” dedi.
Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu; Bakanlık olarak; “Dantel Böceği”nin verdiği zararları önlemek adına yürütmüş olduğunuz bir çalışma var mıdır?
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birçok ülke “Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız” açıklaması yapıyor. Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Bursa’nın en geri kalmış ilçesinin Nilüfer olduğunu sözlerine CHP'den yanıt geldi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "AK Parti iktidara geldiğinde EMASYA programını iptal ettiler. O zamanda söylemiştik, bu programı iptal etmeyin bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur, diye ama dinlemediler bizi" dedi.
Uyuşturucu baronu Zindaşti ile yakın ilişkisi olduğu bilinen Aliye Uzun gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Zindaşti ile Burhan Kuzu’yu tanıştırdığı ortaya çıkan ve eski AKP Beşiktaş kadın kolları başkanlığını yapan Aliye Uzun hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.