Kılıçdaroğlu, AKP-MHP ittifakının “Yönetemiyoruz, seçime gidelim” diyeceğini söyledi. CHP lideri, Suriye’de çözümün Esad’la görüşmekten geçtiğini belirtti. “FETÖ borsası” konusunun, Demirtaş’ın tekrar tutuklanmasının adalet ve hukuk sorunu olduğunu vurguladı.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demirtaş kararı ile ilgili “Uydurulmuş fezlekeler, uydurulmuş iddialarla yargılamalar sürdürülüyor. Bu yargılamanın geldiği son aşamada ortaya çıkmış olan bu tabloya dönüp baktığımızda arkadaşlarımıza karşı devletin nasıl suç işlediğine tanıklık ediyoruz.” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Ülkemizdeki tüketici sorunları ile ilgili çalışmalara ve davaların sayısal istatistiklerine baktığımızda ne yazık ki durum pek iç açıcı görülmüyor. İlkeleri kaybettik, sorunumuz bu" dedi.
ABD ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Palet Fabrikasıyla ilgili bir soru yönelten FOX TV muhabirini azarladı.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz yargı mensuplarına seslenerek "Ülkeyi yönetenlerin FETÖ'ye yardım ve yataklık yaptığına ilişkin bu tür deliller havada uçuşurken bu siyasileri ve bürokratları diğer suçlulardan ayrıcalıklı kılan nedir?" diye sordu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.
CHP, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimiyle birlikte 31 Mart’ta kazandığı toplam 11 büyükşehir ve 10 il belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerin 6 aylık performanslarını sahada yapılacak çalışmalarla analiz edecek.
Beraat ettiği suçlamalardan hakkında ayrı bir soruşturma başlatılarak tutuklanması istenen Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla Twitter'dan açıklama yaptı.
HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aynı suçlamaya dair, yasaya aykırı olarak ben ve Figen Hanım hakkında ayrı bir soruşturma üzerinden tutuklamaya sevk kararı çıkardı. Yani yargı yok, adalet yok" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti parti genel merkezindeki makamında kabul etti.
ADA Araştırma, Türkiye Gündem Araştırması adı verdiği bir anket yayımladı. Türkiye Gündem Araştırması isimli ankete katılan kişilere yeni parti kurulması durumunda kime oy verecekleri soruldu. Katılımcıların yüzde 10'u Ali Babacan'a, yüzde 7.3'ü de Ahmet Davutoğlu'na "oy vereceğim" dedi.
Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma girişimlerinin ardından AKP’deki istifalarda bir ilk yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehircilikle ilgili olarak "Kapalı spor salonuna arena adı veriyorsunuz. Bu ismi verirken hiç düşünüyor musunuz? Biz bunları değiştirdik" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize el uzatan herkese yardımcı olacağız. Bakanlarımıza ‘Belediyelerden gelen makul talepleri mutlaka yerine getirin’ talimatı verdim. Şehirlerde bir hizmetsizlik olursa bunun kaynağı biz olmayacağız" dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Cumhurbaşkanlığına alındığı iddia edilen 4 lüks makam aracı hakkında” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Egemen Bağış'ın Prag Büyükelçiliği'ne atanmasını bir fıkra ile yorumladı.
Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği görevine atandı.
AKP’li eski Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü 2012 yılında irtikap ile ihaleye fesat karıştırma suçlarından yargılanmaya başladığı ve 2013 yılında da beraat ettiği davadan yeniden yargılanacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kastamonulular Dayanışma Derneği'nin (KAS-DER) düzenlediği 13. Kastamonu Tanıtım Günleri'nin açılışında konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.