CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Aydın’da istihdam yaratacak, Aydın’ı ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar için parti ayrımı yapmaksızın mücadele etmek gerek” dedi.
İYi Parti, Başkanlık Divanı sonrası gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu.
HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanmasının yansımaları AKP içinde de değerlendiriliyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanının görevden alınıp yerine kayyum atanması nedeniyle belediye önünde açıklama yapmak isteyen aralarında HDP milletvekillerinin de olduğu gruba polis sert müdahalede bulundu. Bazı vekiller yaralanıp hastaneye kaldırıldılar.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mostafa Kawakebiyan ve İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Majıt Feyzullahı ile beraberindeki heyeti parti genel merkezindeki makamında kabul etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile El Salvador Dışişleri Bakanı'nın ortak basın toplantısı düzenliyor. Bakan Çavuşoğlu, İdlib'de TSK konvoyuna yapılan saldırılarla ilgili de soruları yanıtladı.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, DBP Eş Başkanı Mehmet Arslan, Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran Diyarbakır’da basın açıklaması yaptı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, üç belediyeye kayyum atanmasına PKK'nın siyasi kanadı lehinde tepki göstermesi işin manidar ve vahim bir başka yanıdır" dedi.
İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını 4 ay 19 gün sonra görevden alarak, yerlerine o illerin valilerini kayyım olarak atadı. Kayyımlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Temiz oylar teröre istismar ettirilemez" dedi.
HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına bir tepki de HÜDA PAR'dan geldi.
AKP İstanbul Eski İl Başkanı Selim Temurci, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili açıklama yaptı. Temurci, "Bazı şeyleri görmedik. Pişmanım" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasını eleştiren Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na 'tepki' gösterdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları'nın görevden alınması milli iradeye ipotek koymaktır" dedi.
Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine valilerin kayyum olarak atanmasına DSP ve BBP'den destek geldi.
AKP Başkanvekili Mehmet Muş, üç büyükşehir belediye başkanının İçişleri Bakanlığı'nca göreden alınmasıyla ilgili, "Hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Öztrak, HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına tepki gösterdi.
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanması sonrası açıklama yaptı.
Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanması üzerine "Gençliğin yüreğine su serpmiştir" açıklamasında bulundu.