CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına tepki göstererek iktidarın güç kaybettiği Adana’da yerel yönetimler ve muhalefet üzerinde sistematik bir baskı uyguladığını belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında video konferans toplantısı gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cudi, Gabar, Besta, Kel Mehmet ve bütün bu alanın ortaya koyduğu sonuç bizim için önemli. Bu yıl Gabar'da, Cudi'de, Besta'da, Kel Mehmet'te, aynı zamanda Kato bölgesinde ya olacağız ya öleceğiz" dedi.
HDP'li Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt, Siirt Baykan, Siirt Kurtulan, Muş Altınova ve Iğdır belediye başkanlarının, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıp, görevlerinden uzaklaştırılmasına tepki gösteren açıklamada bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEVA ve Gelecek Partisi'nin Meclis'e girmesine karşı hamle olarak Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda değişiklik yapılmasını istemiş "lekeli ve sicili karanlık yüzler" ifadesini kullanmıştı. Bahçeli'nin bu sözlerine DEVA Partisi'nden yanıt geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ve siyasi hayatın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için yapılması gerekenler arasında Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu'nun da değişmesi gerektiğini belirtti.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Hükümetin temkinli normalleşme söyleminin ardında, geçmişte sebep olunan ve salgınla birlikte katlanarak artan ekonomik çöküş ve bunun altında kalma korkusu vardır" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans toplantısında, farklı sektörleri temsil eden esnaf ve sanatkar odalarının başkanları ile görüştü.
CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu, CHP'ye, parti yöneticilerine ve üyelerine yönelik siyasi kimlikleri dolayısıyla yöneltilen hakaret, tehdit, küfür ve diğer tüm nefret içeren söylemleri tespit ettiklerini belirterek, yasal süreci başlatacaklarını açıkladı.
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara dağıtılmak üzere dezenfektan cihazları sipariş etti. Her biri 1675 TL olan cihazların parası okul müdürlerinden istendi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu AKP'li Mahir Ünal'a "Etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, “15 Temmuz’dan sonra böyle bir ihtimalin olmadığını düşünüyorum" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu Van Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleye yardım götüren görevlileri taşıyan araca yönelik saldırıyı kınayan açıklamada bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'baskın seçim' olursa İYİ Parti'ye verilen desteğin aynısını DEVA Partisi ve Gelecek Parti'sine de verebileceklerini söyledi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aralarında hemşirelerinin de bulunduğu 4 meslek grubu için iki yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği açıklanan 3600 ek gösterge uygulamasının akıbetini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Ümraniye Belediye Başkanlığı dün Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Ümraniye CHP Meclis Grubu, pandemi harici birçok konunun gündeme alınmak istendiğini, Ümraniyelileri rahatlatacak birçok kararın AKP'liler tarafından gündeme alınmadığını açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Covid-19 salgın hastalığı sürecindeki video konferans görüşmelerine, Veteriner hekimler ile devam etti.
HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Silivri Cezaevindeki Korona vakalarıyla ilgili 27 soru önergesi, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na 27 Dilekçe ve konunun araştırılması için araştırma önergesi verdı.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Dünya Çiftçiler Günü’nde yayınladığı mesajda tüm üreticilerin çiftçiler gününü kutladı.