Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa'dan gelecek Türklerle ilgili açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yeni tip Koronavirüs'e (Kovid-19) ilişkin aldıkları tedbirler kapsamında " Avukat görüşmeleri acil durumlarda kapalı olarak yapılacak, mahkûmların telefonla konuşma süreleri artırılacak" dedi.
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, devletin Koronavirüsle mücadelesine destek olmak için kanun teklifi hazırladı.
CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, COVID-19 Corona virüsün ülkemizdeki son durumu ve alınan tedbirler ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak “alınan önlem ve tedbirlere tavizsiz bir şekilde uyulmalı, mümkün olduğunca ve gerekmedikçe toplu alanlara girilmemeli” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da 256 vatandaşın umreden döndükten sonra yurtlarda karantinaya alınmadığını aksine evlerine gönderildiklerini söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın yeni tip koronavirüs önlemlerini açıkladı. Çavuşoğlu, bakanlıktaki bütün izinlerin kaldırıldığını duyurdu.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 16 Mart 2020 Pazartesi “Konut satışı vaadiyle dolandırılan” vatandaşlarla basın açıklaması yapacak.
CHP, 17 Mart Salı günü yapılacak grup toplantısını koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal etti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesinde tarım kredi kooperatiflerince proje karşılığı çiftçilere verilen destek miktarı ile kredi borçlarını ödeyemediği için takibe düşen çiftçi sayısını sordu. Bakanlık soruya yanıt veremedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de son 3 yılda psikiyatri kliniklerine başvuran kişi sayısının 8 milyonu aştığını belirterek yaşanan toplumsal travmaya çözüm üretilmesini istedi.
AYM'nin iptal kararı üzerine güvenlik soruşturmasıyla ilgili düzenleme üzerinde çalışan AKP’de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, kapsamın geniş tutulması isteğine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül itiraz etti.
Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti hükümetinde birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Tarz, üslup, metot, yani oralarda ciddi bir ayrışmamız var. Onun için bir arada olmak mümkün olmadı" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genç işsizlik oranlarının tavan yaptığı ülkemizde bu sorunun çözümü için gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi, çırak ve stajyerlerin de işe başladıkları günün sigorta başlangıcı sayılması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.
CHP Aydın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada bireysel silahlanma sayısını verdi. ‘’Her 5 kişiden birinin belinde silah var" dedi’.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, AKP’nin seçimle kazanamadığı yerleri, siyasi oyunlarla almaya çalıştığını söyledi.
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, görevden alınıp yerine kayyum atandığı haberlerini yalanladı.
AKP koronavirüs tedbiri kapsamında bu hafta grup toplantısı yapmama kararı aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Nisan ayı sonuna kadar oynanacak maçların hiçbirine seyirci alınmayacak" dedi.
AKP'nin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 3-4-5 Nisan tarihlerinde yapacağı 30'uncu istişare ve değerlendirme toplantısı, koronavirüs nedeniyle ertelendi.
Demokrasi ve Atılım Partisi'nin programını tanıtan Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 'Herkesin yaşam tarzına saygılı olacağız. Dini kutsallarımızı günlük siyasete malzeme etmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.